Srpsku streljačku reprezentaciju će na Svetskom kupu u Bakuu predstavljati desetoro strelaca, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Posle tog takmičenja, koje će se održati od 20. do 28. juna, biće poznata i lista učesnika finalnog turnira, koji je na programu u Bolonji početkom oktobra.

Srbiju će u Bakuu predstavljati: puška – Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Ivana Maksimović, Andrea Arsović; pištolj – Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasna Šekarić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko čuva svetski „broj 1“ i u 2018, Kovačić drugi!

Kako se navodi u saopštenju SSS, za sada je četvoro srpskih strelaca obezbedilo mesto na finalu Svetskog kupa u Bolonji, a to su: Andrea Arsović (vazdušna puška), Bobana Veličković, Zorana Arunović (obe vazdušni pištolj) i Milenko Sebić (MK puška trostav).

Arsovićeva, Veličkovićeva i Sebić su se za finalni turnir plasirali osvajanjem medalja i dobrim rezultatima na Svetskom kupu u Minhenu, dok će Arunovićeva učestvovati kao branilac „Kristalnog globusa“ osvojenog u finalu Svetskog kupa 2015. godine.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Hokejaši Partizana pobedili Zvezdu u prvenstvu

Mesto na turniru u Bolonji teoretski još nisu osigurali, ali je izvesno da će na njemu učestvovati i Damir Mikec, srebrni vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, i Stevan Pletikosić, koji je u Riju „upucao“ bronzu malokalibarskom puškom iz ležećeg stava.

Na završnom takmičenju Svetskog kupa u svakoj disciplini nadmetaće se po prvih osam strelaca na listi sastavljenoj na osnovu rezultata i plasmana na četiri godišnja turnira, branioci trofeja, kao i osvajači olimpijskih medalja u Rio de Žaneiru, ukoliko se nisu plasirali na osnovu nekog od prva dva kriterijuma.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpski miks pištoljem podelio sedmo i osmo mesto na SK u Gabali