saaf-logoAMERČKI FUDBAL, SAAF

 

Pobeda Kikinde nad Hajlendersima za završetak B divizije

 

U poslednjem meču B divizije Superlige u američkom fudbalu kikindski Mamuti savladali su beogradske Hajlenderse sa 28:0.

Bio je to odloženi duel ovog ranga nadmetanja, koji je po pravom tropskom vremenu odigran u Kikindi iako su “Gorštaci” bili formalni gosti. Kakav duh vlada u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala svedoči i podatak da su goste, koji su nešto ranije stigli na mesto duela, domaćini ugostili kako i priliči po neverovatnoj sparini – ponuđen im je odlazak do bazena, što je kao vrsta oporavka od dugog puta i izuzetne vrućine više nego rado prihvaćeno.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Curbrigen slavio u Val Gardeni

A kada je o samoj igri reč, ekipa koja je imala najviše pehova od svih članova SAAF-a u ovoj sezoni, beogradski Hajlendersi, nije uspela u svojoj nameri da sezonu okonča prvom pobedom. Do nje su došli Mamuti poenima postizanim u svakoj četvrtini, pa “Gorštacima” ostaje da konstatuju da će sezona nalik ovoj teško nekome da se ponovi, jer su ih pehovi pratili na svakom koraku. Na kraju su, u svom šestom superligaškom nastupu, igrali sa petim različitim kvoterbekom ali njihove brojne povrede ipak neće umanjiti slavlje u taboru Kikinđana koji su posle odličnih partija konačno osetili slast trijumfa.

Tačno dva meseca od kada su 12. aprila dobili opremu, Mamuti koji su od tada odigrali sedam utakmica u nizu (šest u B diviziji Superlige uz jedno prijateljsko gostovanje u Dalju) ostvarili su prvu pobedu u seniorskoj konkurenciji u istoriji svog mladog kluba. Slavlje je bilo veliko, ali i zasluženo – jer su mnogi rivali Mamuta posle odigranih mečeva isticali da, iako se radi o najmlađim učesnicima u ovom rangu takmičenja, fer-plejom i znanjem ni malo ne zaostaju za ostatkom superligaškog karavana.

Povezana vest:  „ONE LIVE SERBIA" - NAJVEĆI SVETSKI FITNES FESTIVAL USKORO U SRBIJI

A sama Superliga ulazi u – samu završnicu. Ostala su još samo dva meča: u nedelju se igra baraž za A diviziju u kome će Legionari u Sremskoj Mitrovici dočekati Grofove iz Novog Kneževca, a narednog vikenda na Adi nas očekuje veliki derbi u finalu: Vukovi – Vojvode.

 

B divizija

Hajlenders Beograd – Kikinda Mamuti 0:28

Tabela: Inđija 5-1, Grofovi 5-1, Mladenovac 5-1, Subotica 3-3, Vršac 2-4, Kikinda 1-5, Hajlenders 0-6

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Stok pobednik Novogodišnje Turneje 4 skakaonice

Semafor:

Hajlenders Beograd – Kikinda Mamuti 0:28 (0:6, 0:12, 0:8, 0:8)

 

1. četvrtina

0:6 Aleksndar Aćimov, trčanje 70 jardi

2. četvrtina

0:12 Dejan Rakić, trčanje 5 jardi

3. četvrtina

0:20 Nemanja Erdeljan, hvatanje 5 jardi; Dodavanje: Branislav Fekete; pretvaranje za 2 poena: Branislav Almaši, trčanje

4. četvrtina

0:28 Igor Rakić, hvatanje 19 jardi; Dodavanje: Branislav Fekete; pretvaranje za dva poena: Branislav Almaši, trčanje