cacak_angelsAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

 

Nemilosrdni ratnici „pregazili“ Odmetnike

 

Oko 300 gledalaca u Čačku imalo je priliku da uživa u spektakularnoj pobedi Anđeoskih Ratnika nad ekipom Požarevačkih Odmetnika. Nakon visoke pobede nad Rumunima prošle nedelje, Ratnici su nadmašili sami sebe i naneli Odmetnicima jedan od najvećih poraza u istoriji kluba – 72:0 – Po četvrtinama: 14:0; 14:0; 28:0; 16:0.

 

Seriji poena otvorio je RB Marko Protić, trčanjem od 32 jarda, a nakon toga usledio je pas od 3 jarda QB-a Đorđa Avramovića na TE-a Vladimira Tanovića (Filip Maksimović za 2 poena). Drugu četvrtinu otvorio je još jedan TD pas od 20 jardi Avramovića, ovoga puta za WR-a Milorada Živkovića (Petrović,  uspešan PAT). Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja postavlja WR Jovan Pavlović nakon fenomnalnog pasa od 66 jardi QB-a Avramovića (Petrovič, uspešan PAT).

Povezana vest:  NHL rezultati, četvrtak 3. decembar

 

Kao i u prvom poluvremenu, prvi poentira RB Protić, trčanjem za 10 jardi (Živković, uspešan PAT). Samo minut kasnije, odbrana uspeva da upiše sebi poene nakon sjajnog vraćanja intersepcije od 35 jardi LB-a Đorđa Pavlovića. Avramović nastavlja da poentira sjajnom pas igrom i po drugi put na meču pronalazi WR-a Živkovića, TD pasom od 30 jardi. Do kraja treće četvrtine, gledaoci su imali priliku da uživaju u nečemu što se retko viđa. Naime, RG Ratnika, dominantni Jovan Vojinović, dobio je priliku da se oproba kao trkač, što je uspešno iskoristio i postigao svoje prve poene u karijeri, trčanjem od 3 jarda.

 

U poslednjem periodu igre, QB Avramović postiže poene i trčanjem od 29 jardi (Maksimović za 2), a do kraja meča, RB Protić postiže svoj het-trik, trčanjem od 13 jardi (WR Milovan Petrović za 2).

Povezana vest:  SKIJANJE, Albreht neće da žuri sa povratkom na stazu

 

Ovaj meč je predstavljao direktan sudar dva reprezentativna kvoterbeka iz koga je kao pobednik izašao QB Ratnika, Đorđe Avramović, sa bačenih 263 jardi i 4 TD pasa iz 22 pokušaja, uz samo četiri nekompletna pasa uz 36 pretrčanih jardi i postignut TD trčanjem. QB Odmetnika, Dragoljub Gunić, imao je znatno skromniji učinak – 196 bačenih jardi iz 35 pokušaja, uz samo 18 kompletiranih pasova i čak četiri intersepcije. Od ostalih igrača, zapaženu ulogu u redovima Ratnika, imali su RB Marko Protić (70 pretčanih jardi, 3 TD-a i pretvaranje za 2 poena), WR Milorad Živković (82 jarda, 2TD-a i uspešan PAT ), WR  Miloš Jevremović (95 pređenih jardi), RB Filip Maksimović (77 jardi, 2 pretvaranja za 2) i WR Jovan Pavlović (74 jarda, 1 TD). Sjajnu odbranu su pretvodili LB Đorđe Pavlović (vraćanje intersepcije za TD), kao i S Nikola Kovačević sa čak dve intersepcije. Na drugoj strani, dobru partiju pružio je WR Odmetnika Miloš Dimitrijević sa 94 osvojena jarda.

Povezana vest:  Badminton, Praznik badmintona u Kruševcu

 

Jedan od junaka utakmice, RB Ratnika, Marko Protić, izjavio je nakon meča: -Sjajno smo igrali i ostvarili veoma visok rezultat! Čestitao bih svojoj ekipi na odličnoj igri, kao i protivnicima na fer partiji. Zadovoljan sam što kao ekipa napredujemo iz utakmice u utakmicu i u svakoj izvlačimo svoj maksimum. Samo na taj način možemo ostvariti zacrtane ciljeve.