Ragbi 13 selekcija Engleska Lajonharts uspešno je započela mini turneju po Srbiji, pošto je u prijateljskoj utakmici na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima savladala selekciju Beograda 60:12 (40:6). Ekipa koju čine igrači iz nižih engleskih liga, ovoga puta selektiranih iz okruga Jorkšir, nije imala većih problema protiv tima koji su sa druge strane činili ragbisti iz beogradskih klubova.

Međutim za razliku od prethodna dva okršaja – 2006. i 2015. godine, Beograda je uspeo da postigne dva eseja, što je jasna naznaka velikog napretka ragbija 13 na ovim prostorima. Gosti su, inače, poveli već u 3. minutu sa 6:0, ali je esejem Đorđa Stošića i preciznim pretvaranjem Džavida Jašarija domaća selekcija izjednačila osam minuta kasnije.

Povezana vest:  Romana Caran –devojka sa stotinu interesovanja

Beograđani su se dobro držali u tih prvih 20 minuta meča, da bi onda usledio veliki pad u igri, što je Ostrvaljanima i donelo odlučujuću prednost. Prvo je Haksvort doneo novu prednost svojoj ekipi da bi posle dosuđenoh kaznenog eseja u 24. minutu, Englezi do poluvremena brzo postigli jooš četiri eseja, za vođstvo na odmoru od 40:6.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, SRBI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U PRAGU (ČEŠKA), Dražić na korak od vodećih

Gde su stali u prvom, gosti sa Ostrva nastavili su i u drugom poluvremenu, pošto su u prvih 20 minuta nastavka postigli još četiri eseja, odnosno ukupno čak 11.

Osiguravši ubedljivu pobedu, Englezi su se do kraja malo opustili, pa je Đorđe Stošić postigao još jedan esej, a njegov brat Filip pretvaranje za konalnih 60:12.

Povezana vest:  Zvezda i Dorćol Superkom otvaraju klupsku Ragbi 13 sezonu

Dogovorom rukovodstva obe ekipe, igralo se sa većim brojem igrača od propisanih 17. Beograd je imao 19 igrača, a gosti 20. Kako broj izmena nije bio limitiran, oba stručna štaba dala su priliku svim igračima da pokažu šta znaju.

Turneju po Srbiji, selekcija Lajonhartsa završiće u ponedeljak 26. juna zvaničnim test mečom protiv reprezentacije Srbije koji se igra na stadionu FK Radnički na Novom Beogradu (18.00).