Najtrofejniji klub američkog fudbala u Srbiji SBB Vukovi ovog vikenda igra finalni meč regionalne Centralnoevropske lige u američkom fudbalu (CEFL) protiv austrijske ekipe „Projekt Spielberg Giants” iz Graca.

Vukovi su se plasirali u finale pošto su u ligaškom delu takmičenja, u okviru istočne konferencije, ostvarili sve pobede i ubedljivo zauzeli 1. mesto u grupi. To ih je uvelo u plej-of, u kojem su deklasirali tim „Patriots” iz Zagreba sa 49 : 0, izborivši tako svoje 11. finale u CEFL-u.

Ovog puta, protivnici će im biti austrijska ekipa „Giants” koja je i domaćin finalnog meča i koja je debitant u takmičenju. Prema rečima glavnog trenera Beograđana Šona Embrija, Grac ima tim koji postavlja standarde drugim velikim ekipama za ono što žele da dostignu iz godine u godinu.

Povezana vest:  Počela biciklistička trka Beograd - Banja Luka

– Velika nam je čast što ćemo zavrnicu igrati protiv tako velikog tima. Očigledno je da se radi o dobro podučenoj i utreniranoj ekipi. Njihov trener Martin Kocijan je odličan, ima odličan stručni tim oko sebe koji razume igru, što je izazov i za mene i za moj stručni štab – započeo je svoju izjavu Embri, dodajući da će Vukovi morati da odigraju na visokom nivou u nedelju.

Povezana vest:  NHL VESTI, Colorado zaustavio Detroitov niz, Selanne odigrao 800 utakmicu u NHL-u

– U napadu su disciplinovani i retko prave greške. Ofanzivna linija je „zver”, imaju fenomenalnog kvoterbeka, a i odbrana im je odlična. Tu imaju sjajne plejmejkere koji mogu da uguše naš napad. Imaćemo pune ruke posla i moramo dati sve do sebe – ocenio je šef stručnog štaba SBB Vukova.

Glavni trener „Projekt Spielberg Giants” Martin Kocijan rekao je da Vukovi imaju izuzetno dobre igrače, dobre i jake atlete, te očekuje vrlo tešku utakmicu. On je još istakao da će najzanimljive za gledanje biti pas igra Vukova i odbrana te pas igre u „Džajantsima”.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija i dalje 12. na planeti

Vukovi će u nedelju imati priliku da vrate trofej u svoje vitrine posle dve godine. Od osnivanja ovog regionalnog takmičenja osvojili su šest pehara (2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014), a prošle godine titulu je izborila ekipa GAT Dukes iz Novog Sada.

Finalni meč CEFL Bowl XI na programu je u nedelju 3. jula od 15.00 časova na stadionu „ASKÖ Eggenberg”. Prenos je obezbedila Televizija „Sport klub” na svom drugom kanalu (SK 2).