rugby-ballAMERIČKI FUDBAL, SAFS

Ratnici u pohodu na drugo mesto

 

U odloženoj utakmici IV kola Nacionalne lige Srbije, Ratnici dočekuju ekipu Vitezova iz Kleka. Utakmica će se odigrati u subotu, 19.06.2010. na terenu FK „BIP“ u Čačku sa početkom u 14 h.

Ova dva tima se do sada nikada nisu sastajala, a odlični rezulatati u poslednjih nekoliko utakmica, kao i sjajni nastupi na međunarodnoj sceni oba kluba garantuju kvalitetnu utakmicu. Takođe, ishod ovog meča postaviće konačne pozicije pred početak plej ofa. Ukoliko trijumfuju, Ratnici će zauzeti drugo mesto i u polufinalu na domaćem terenu dočekati Pantere iz Pančeva, a ukoliko izgube, sa manje od 32 razlike, putovaće u Kragujevac.

Povezana vest:  RAGBI 13, Partizan novi lider, prva pobeda Zvezde

Vitezovi su u nešto težem položaju, jer ih eventualni poraz ostavlja na petoj poziciji, dok bi trijumfom najverovatnije iz polufinala izbacili Plave Zmajeve i putovali u Pančevo.

Koliko je Klek ozbiljna ekipa, svedoči i rezultat iz prošlog kola, kada su savladali Pantere sa 41:22, ali i trijumf nad ekipom Gyor Sharksa koji se nalaze na poziciji 19 na EFAF-ovoj rang listi. Odbrana Ratnika će se naći na velikom iskušenju, jer će morati da zaustave jednog od najboljih igrača u državi, sjajnog WR-a Igora Vukoja.

Povezana vest:  BEJZBOL, Neuspeh srpskog šampiona Beograd 96 na CEB Kupu u Bugarskoj

-U goste nam dolazi tim koji je vec duži niz godina u samom vrhu američkog fudbala u Srbiji. Ova , kao i svaka prethodna utakmica je pažljivo pripremana, znamo odakle nam preti najveca opasnost, ali takodje znamo kako treba igrati u ovom meču da bi došli do pobede. Naš tim je pronašao pravi ritam u pravo vreme i nameravamo da nastavimo tamo gde smo stali u prethodnjoj utakmici, imperativ pobede je tu, svaki put kada se igra pred našim navijačima bez obzira na ime protivnika. Nadamo se da će gledaoci ponovo prisustvovati jednoj borbenoj i atraktivnoj utakmici. – reči su LG Ratnika, Gorana Dukovića.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Rebensburg slavila u Arber-Cvizelu

Putujemo u Čačak oslabljeni, bez 7 standardnih igrača, za nas je ova utakmica kao i sve druge, idemo da se viteški nadmećemo sa rivalima, pobediće bolji i spremniji. Mi nikad ne kalkulišemo, mi smo VITEZOVI! – izjavio je LB Vitezova, Luka Škorić.