skvos_grupna_7-godinaBugari obeležili Squashland All Stars 2010

 

Turnirom održanim 12. juna klub Squashland je proslavio 7 godina postojanja. Titule u obe konkurencije su otišle u Bugarsku… odneli su ih Deni Kirilova i Kostadin Simeonov kao najbolji predstavnici veoma brojne bugarske ekipe.

Uslovi za igru su bili veoma teški zbog velike vrućine, ali je i pored toga viđeno mnogo uzbudljivih mečeva i dobrog skvoša. Proslavu rođendana su uveličali i mnogobrojni prijatelji kluba koji su tokom celog dana dolazili i uživali u sjajnim partijama, kao i odličnoj hrani i piću koje je domaćin pripremio.

 

Turnir za devojke protekao je veoma neizvesno. Svih 7 devojaka je igralo maksimalnim intenzitetom i sa velikim žarom. Odigrale su svaka sa svakom po jedan meč i na kraju prvo mesto je osvojila takmičarka iz Bugarske Deni Kirilova sa svim pobedama. Drugo mesto osvojila Ines Starčević iz Subotice pobedom nad Jelenom Dutinom kojoj je pripalo treće mesto. Turnir je protekao u sjajnoj atmosferi tako da se nadamo sve većem broju takmičarki na narednim turnirima.

Povezana vest:  Održan seminar u okviru programa “Karijera posle sporta”

 

Na muškom turniru učestvovalo je 28 igrača. Posebno za ovaj turnir izdvaja se ujednačenost takmičara. Ono što se pre početka turnira moglo i predvideti, da će se za svaku poziciju voditi velika borba, na kraju se i obistinilo. Turnir je pružio mnogo dobrih mečeva, nekoliko preokreta, sjajnih poteza i poneko iznenađenje.

Do finala su došla prva 2 nosioca, Kostadin Simeonov i Marko Matanović. Obojica su bili vrlo ubedljivi tokom turnira, tako da je njihovo finale bilo neminovno. Prvi nosioc turnira, Bugarin Kostadin Simeonov opravdao je taj epitet i na kraju slavio u finalu protiv vrlo dobrog Marka Matanovića. Finalni meč je bio više nego zanimljiv, posle vođstva Matanovića od 2-0, Simeonov se vratio napravio preokret i na kraju slavio sa 3-2. Ovo je bio dug i naporan meč u kome je Simeonov pokazao da ima više snage i energije od Matanovića.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, HOKEJ, Kanađanke osvojile zlatno odličje

Treće mesto pripalo je Vladislavu Farkašu! On je pružao sjajne partije tokom celog turnira i sasvim zasluženo došao do trećeg mesta. U borbi za tu poziciju pobedio je Aleksandra Matanovića, koji je već plasmanom u polufinale napravio senzaciju i nije imao snage za veći otpor. Najveći pomak od mesta na koje je postavljen napravio je Lars Koppman, on je odigrao jedan od svojih najboljih turnira u Srbiji i na kraju zauzeo deveto mesto.

 

Pomalo razočaravajući plasman ostvario je Vukašin Petrović koji je na kraju završio na šestom mestu. On je, u vrlo uzbudljivim i iscrpljujućim mečevima, izgubio od dva igrača koji su pokazali veliki napredak u igri: Aleksandra Matanovića i Branimira Carića. Aleksandar Matanović će ovom pobedom napraviti veliki skok na rang listi Squash Asocijacije Srbije i na sledećim turnirima predstavljati sve veću pretnju. Branimir Carić je doživeo samo jedan poraz od prvog nosioca i na kraju osvojio peto mesto. On se vratio na pravi način posle devetomesečnog odsustva sa zvaničnih turnira.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd eliminisao Viktoriju!

 

Na levoj strani žreba najbolji je bio odlični Nikola Filipović koji nastavlja da napreduje krupnim koracima. Preostala 2 juniora, Aleksandar Šofranac i Dušan Šikman, lavovski su se borili protiv starijih i znatno krupnijih protivnika i na kraju zauzeli 23. odnosno 25. mesto.