Sređeni su i izveštaji o prelaznom roku za kuglaški registracioni centar Novi Sad.

U žensku ekipu zrenjaninskog superligaša Kristala došle su iz šampiona, subotičkog Pionira koji je istupio iz takmičenja, tri standardne reprezentativke Zorica Barać, Hermina Lukač i Sanela Milosav i sada su Zrenjaninke favoriti za trijumf u Super ligi Srbije.

Vojvođanski ligaš, novosadska Alimenta, dovela je dva odlična pojačanja – reprezentativku Jasminu Anđelković iz supereligaša Džambo investa i iskusnu prvotimku Pionira Nevenku Joković.

Novi superligaš SPC Vojvodina u novoj sezoni imaće u svojim redovima najbolju srpsku kuglašicu Liviu Petrović (devojačko Santo) koja se posle porođaja vratila na staze.

Juniorski reprezentativac, član selekcije Srbije koja je u maju u istarskom Novigradu osvojila četvrtu uzastopnu svetsku titulu, sjajni Norbert Ernješi, je iz superligaša Radničkog (Novi Sad) prešao u  redove takođe superligaša Jedinstva iz Novog Bečeja.

Mihal Garafijat, nekadašnji juniorski reprezentativac je iz Crvene zvezde otišao u redove vojvođanskog ligaša Doline iz Padine. Iskusni Petar Miščević je registrovan za Dunav iz Bačke Palanke.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Marliz Šild pobednica slaloma u Lincu

Superligaš, novosadski Radnički doveo je Damira Dojića iz Apatina, Gavru Ćosića iz Vojvodine (Bačko Gradište) i Rajka Mandića iz novosadskog Džambo investa.

Vojvođanski ligaš Spartak 024 iz Subotice, u kome igra juniorski reprezentativac Alen Kujundžić, angažovao je iz zrenjaninskog Banata nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Dalibora Popova i Dragana Gajina.

Juniorski reprezentativac Sebastijan Molnar iz Jedinstva (Novi Bečej) prešao je u redova Vojvodine (Novi Sad).

U inostranstvo će otići bračni par Šokac, Sabina, koja je igrala za šampionke subotički Pionir i Srđan, prvotimac šampiona Beograda. Novi klub je Šrechajm (Nemačka). Ženska ekipa igra u Bundes ligi, muška u drugoj ligi.

Evo i ostalih prelazaka u registracionom centru Novi Sad – kuglašice, NS 1932 (Novi Sad): Borka Nakomčić (iz Džambo investa).

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u hokeju na ledu u subotu i nedelju

Senta: Svetlana Lečei i Marijana Savić Panić (obe iz Eđšega, Bačka Topola).

Apatin: Tanja Beslać.

Kuglaši – Dunav (Bačka Palanka): Milan Leković (iz Hajduka).

Džambo invest: Rajko Rajak (iz Spensa), Igor Veselinović  i Josip Želi (obica iz NS 1932).

Eđešeg: Karl Hajnc Feling (iz Šrechajma).

Hajduk Kula: Velimir Joković (iz „13. maja“, Novi Sad), Branko Panić.

Jadran Golubinci: Branislav Ćetojević (iz Slovena, Ruma).

Junaković Prigrevica: Ištvan Marašek (iz Apatina), Milan Pilipović (iz Poleta).

Kljajićevo: Dragan Šušilović (iz Korduna, Kljajićevo).

Polet Sombor: Nikola Grubišić i Stevan Marunić (obojica iz Bečeja), Miodrag Kevrešan (iz Kristala), Nikola Vukadinović (iz Vojvodine, Bačko Gradište).

Tikvara Bačka Palanka: Dušan Bokan, Anđelo Cvetojević Vujić, Drago Dukić, Lazar Milanović, Petar Nenadić, Živan Papić, Darko Radenović (svi iz Dunava Bačka Palanka).

TSK Temerin: Gabor Kurcina, Tomislav Marković (obojica iz Vojvodine Bačko Gradište), Tibor Tot.

Povezana vest:  Počeo prvi šahovski Kup Svetozara Gligorića

Vojvodina Novi Sad: Vojislav Kovačević (Jadran, Golubinci).

Železničar Inđnija: Radivoj Đurić (iz Džamvo investa).

„13. maj“ Novi Sad: Slađan Šakotić (iz Petrovardina).

Kristini Ljubenković, Mileni Marković, Sofiji Lukendić, Gordani Rogić je matični klub superligaš Singidunum a igraće na dvojnu registraciju i za sprskoligaša Pobednik.

Kristini Trošić, Eni Grubor i Ivani Arsić matični klub biće novi superligaš je Rudar iz Kostolca a igraće na dvojno za srpskoligaša kragujevačku Mladost.

Nemanji Balaću je matični klub Crvena zvezda a kuglaće i za Apatin. Ervinu Komaromiju i Dušanu Pejinu je  matični klub novobečejski superligaš Jedinstvo a igraće i za Kristal, odnosno Spens.

Sebastijan Molnar, kome je matični klub Vojvodina (NS) igraće i za Bečej, dok je mladi Nikola Laketić (matični klub Kragujevac), na dvojno  registrovan i za Mladost iz Kragujevca.