finalesuperlige1AMERIČKI FUBDAL, SAAF
Vukovi ponovo šampioni Superlige
Beogradski Vukovi po drugi put u nizu postali su prvaci srpske Superlige u američkom fudbalu savladavši u finalu novosadske Vojvode sa 40:2.
Stari/novi šampioni nisu imali previše milosti za najvećeg rivala, a u meču koji je između dve jake vremenske nepogode ipak održan na Adi sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Nakon dva poentiranja „čopora“ u uvodnoj četvrtini, prošlogodišnji MVP Superlige Brendon Mekdaul postigao je tri tačdauna u drugoj deonici, a tih 34:0 bili su više nego jasna naznaka da trofej neće menjati vlasnika.
Vukovi su tako ponovo postali prvaci, a kako se ovaj meč računao i za regionalnu CEFL ligu „čopor sa Ade“ je ligaški deo tog nadmetanja završio sa učinkom 6-0 i u polufinalu će kao branilac trofeja dočekati nove šampione Turske, Istanbul Kavalirse. Drugi polufinalni par činiće Silverhouksi iz Ljubljane i budimpeštanski Vukovi, koji su u poslednjem kolu poraženi u Sloveniji sa 26:10 pa su završili na trećem mestu tabele.
Za najbolje igrače u Superligi proglašeni su kvoterbek Vukova Andrej Tasić kao MVP A divizije i raningbek subotičkih Spartanaca Danijel Vojnić Hajduk kao najbolji akter B divizije. MVP nagradu finalnog susreta dobila je ofanzivna linija novih/starih šampiona, jer su besprekorno obavili posao i u čuvanju kvoterbeka, ali i u stvaranju prostora za trčanje.
Finale srpske Superlige u američkom fudbalu:
Vukovi Beograd – Vojvode Novi Sad 40:2
SEMAFOR:
Vukovi Beograd – Vojvode Novi Sad 40:2 (14:0, 20:0, 6:0, 0:2)
1. četvrtina
7:0 Dejan Cerovac, hvatanje 13 jardi; dodavanje: Džordan Grin; PAT uspešan: Milan Matović
14:0 Entoni Stabs, vraćanje panta 55 jardi za tačdaun; PAT uspešan
2. četvrtina
21:0 Brendon Mekdauel, hvatanje 65 jardi; dodavanje: Džordan Grin; PAT uspešan
28:0 Brendon Mekdauel, trčanje 4 jarde; PAT uspešan
34:0 Brendon Mekdauel, trčanje 3 jarde;
3. četvrtina
40:0 Boško Punoševac, presečeno dodavanje vraćeno 33 jarde za tačdaun;
4. četvrtina
40:2 Dušan Dragićević, sejfti Vojvoda
Povezana vest:  KUGLANJE, Novosadski derbi pripao Džambo investu