Srpski seniori osvojili su četiri odličja, srebro i tri bronze, na regionalnom A turniru “Multi Alarm Baratsagos Verseny” koji je 7. i 8. avgusta 2016. održan u Pečuju, kao svojevrsna završnica velikog međunarodnog Trening kampa u ovom gradu. U singlu izliveno je jedno odličje. Borko Petrović stigao je do bronze, pošto je u polufinalu izgubio od Mađara Tota Henrika, potonjeg osvajača najsjajnijeg odličja.

U ovoj konkurenciji na korak od medalje stala su trojica naših reprezentativaca, koji su izgubili mečeve četvrtfinala, sve od domaćih takmičara. U mečevima za polufinale Ilija Pavlović je poražen od Pitela Bencea, Andrija Doder od Pitela Gergoa, a Nenad Milošević od Henrika. Prethodno su se igrali mečevi u grupama iz kojih su po dva najbolja prolazili među osam, a tu rundu nisu prošli ostali naši reprezentativci, Dragoslav Petrović, Miodrag Kaličanin, Luka Milić i Mateja Manić. Oni su potom igrali za plasman od devetog do 12. mesta, a najbolji u razigravanju bio je Milić koji je u meču za deveto mesto savladao Kaličanina.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Simultanka na 1.000 tabli u Knez Mihailovoj i na Kalemegdanu

U konkurenciji dublova bilo je ukupno pet parova koji su igrali svako sa svakim. Nakon svih mečeva skrojen je konačan plasman, a Pavlović je u tandemu sa Mađarom Pitelom Benceom osvojio srebrnu medalju u ovoj konkurenciji. Bronze su pripale srpskim parovima Doder, Milić, odnosno Kaličanin, B. Petrović. Maniću i Miloševiću je pripalo peto mesto. Inače, turniru u Pečuju je prethodio veliki međunarodni Trening kamp.

Povezana vest:  ŠAH, SP SLEPIH, Čabarkapa i Dimić među vodećima posle dva kola

Uslovi za rad u dvorani Multi Alarm su bili izvanredni i kako su svi naši reprezentativci istakli bilo je prelepo raditi u ambijentu jednog od najboljih badminton centara u Evropi. Pored osmorice srpskih reprezentativaca na Trening kampu su radili i najbolji mađarski i bugarski igrači. Treniralo se dva puta dnevno – pre podne se radilo na kondiciji i snazi, a posle podne na unapređivanju tehnike. Kampom su rukovodila dvojica vrsnih tenera Bugarin Jasen Borisov i Mađar Henrik Tot.

Povezana vest:  NHL, Rekordnu dvanaestu sezonu zaredom Iginla postigao najmanje 20 golova