oks_logoOLIMPIJADA MLADIH

Određeni takmičari za Singapur

 

Plivački savez Srbije (PSS) odredio je takmičare koji će učestvovati na Olimpijadi mladih, od 14. do 26. avgusta u Singapuru.

Stručni štab je odlučio da u Singapur putuju Velimir Stjepanović i Marija Joksimović iz beogradskog Partizana, Stefan Šorak iz Banata i Katarina Simović iz zrenjaninskog Proletera.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) doneo je odluku da Srbiju na tom takmičenju predstavljaju 32 takmičara i 13 službenih lica. Srpsku zastavu će na otvaranju nositi Velimir Stjepanović, osvajač zlatne i srebrne medalje u plivanju sa prošlogodišnjeg EYOF-a u Finskoj.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Austrija prevelik zalogaj za naše juniore

Pored plivača, Srbija će imati predstavnike u odbojci jer su osvajači zlatne medalje na svetskom šampionatu iz 2009. godine obezbedili direktno učešće u Singapuru.

Košarkaši ulaze na spisak pojedinačnih sportova jer se, za razliku od Olimpijskih igara, u Singapuru igra „tri na tri“ – strit basket.

U veslanju takmičiće se Vuk Matović i Nikola Simović u dvojcu bez kormilara, a ime skifistkinje će tek odrediti Veslacki savez Srbije (rok je 5. jul). U džudou će se takmičiti Mateja Glušac u kategoriji do 90 kilograma i Una Tuba u konkurenciji do 70 kilograma.

Povezana vest:  Boris Strel, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u veleslalomu, otvorio je u Beogradu ski servis – Ski Strel

U biciklizmu takmičiće se kombinovan tim od četiri člana, tri mladića i devojka. Jedini putnici za atletska takmičenja su Sandra Raičković u troskoku i Katarina Ilić u trci na 400 metara.

Za tenis su određene dve devojke, jedna je Doroteja Erić, dok se drugo ime još čeka.

Srpski reprezentativci putuju u Singapur 9. avgusta i tamo će boraviti do 27. avgusta, a svi takmičari moraju da budu u Singapuru od početka do kraja Olimpijade mladih.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd bolji od Zvezde, Banat poklekao pred SPC Vojvodinom!