Predsednik Streljačkog saveza Srbije (SSS) Siniša Mašović negirao je danas navode trenera Gorana Maksimovića da se Savez s nepoštovanjem odnosio prema reprezentativki Ivani Anđušić Maksimović, ali i ostalim srpskim strelcima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bivši reprezentativac, olimpijski šampion iz Seula Goran Maksimović, koji je lični trener ćerki Ivani Anđušić Maksimović, juče je u otvorenom pismu naveo da su se pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru dogodile neke stvari koje su uticale na mentalnu stabilnost srpskih strelaca. Maksimović je ljut što ga SSS nije uvrstio u trenerski tim za Igre u Riju i da je odluka sportskog direktora reprezentacije da u stručni štab ne uvrsti trenere strelaca iz prve grupe, izazvalo veliko negodovanje u timu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Francuskinje na megdanu Srpkinjama

On je naveo da je ta odluka pogodila Ivanu Anđušić Maksimović, jer je „predstavljala omalovažavanje postignutog u karijeri“.

Siniša Mašović rekao je da je streljačka reprezentacija osvojila devet rekordnih olimpijskih kvota i da je na osnovu toga određen sastav takmičara za Olimpijske igre. On je naveo da je pored akreditacija za sportiste, SSS od pet traženih dobio tri akreditacije za stručni štab, čiji je sastav određen na „najracionalniji način“, direktor reprezentacije, šef stručnog štaba i trener Srećko Pejović i treneri Dragan Donević i Boban Marković.

„Nije moglo biti govora o tome da sa devet strelaca idu kao akreditovana lica i lični treneri, od kojih je jedan bio i Goran Maksimović, kao lični trener strelca Ivane Anđušić Maksimović. Ove okolnosti su njemu dobro poznate obzirom da je stalno zaposleni stručni saradnik u SSS-u i član Stručne komisije SSS-a. Savez nije raspolagao posebnim akreditacijama ili sredstvima za OI osim onih koje je za te potrebe dobijao preko OKS, a opredeljenje rukovodstva Saveza je da se bez unapred utvrđenih kriterijuma, suprotno finansijskom planu i nameni, sredstva ne troše“, rekao je Mašović, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  SKVOŠ, Klupsko državno prvenstvo

„U tom trenutku nije bilo prihvatljivo ni moguće žrtvovati već pripremljenu programsku aktivnost Saveza, kako bi bilo koji lični trener turistički putovao u Rio o trošku Saveza“, dodao je prednik SSS-a.

Mašović je odbacio navode da se Savez sa nepoštovanjem poneo prema osvajačici srebrne olimpijske medalje iz Londona.

„Gospodin Goran Maksimović je kao cenjeni sportista i lični trener Ivane Anđušić Maksimović u celokupnom pripremnom periodu, radi odlaska na brojna takmičenja i pripreme van zemlje, bio oslobođen svih radnih obaveza koje bi imao kao stalno zaposleni i plaćeni stručni saradnik u SSS-u. U svetlu ovih činjenica, navodi gospodina Gorana Maksimovića o nekakvom ponižavanju i nepoštovanju Ivane ili njega od strane rukovodstva Saveza ne zaslužuju komentar i ne doprinose napretku streljačkog sporta“, rekao je Mašović.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lindzi Von najbolja u spustu u Garmišu, ostvarila 76. pobedu u Svetskom kupu

On je ponovio da učinak streljačke reprezentacije u Riju nije ispunio očekivanja i da će biti predmet stručne analize i u ime SSS-a uputio čestitke svim srpskim sportistima na dostojanstvu i požrtvovanju koje su iskazali pod zastavom Srbije na proteklim Olimpijskim igrama, a posebno osvajačima medalja.