Mlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 (igrači do 21 godine starosti) u sredu 21. septembra (17.00) na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari igra prvi od ukupno dva meča protiv odgovarajuće selekcije Libana koja se nalazi na kraćoj turneji po Srbiji. Gostovanje Libanaca otvara prilično aktivnu nedelju Srpske ragbi 13 federacija, pošto seniorska reprezentacija za vikend gostuje u Španiji gde će protiv domaćina imati poslednju proveru uoči poslednje runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine koja se igra u oktobru.

Povezana vest:  Prvenstvo Beograda u košarci i sportskoj gimnastici

Za SR13F u fokusu je svakako meč sa Špancima, ali dolazak Libanaca predstavlja veoma važan test za budućnost srpskog ragbija 13.

  • Sve je podređeno pripremama seniora za kvalifikacije za SP, ali ovo su bitni mečevi za selekciju kojoj treba što više međunarodnog iskustva jer od tih igrača očekujemo da budu nosioci igre u narednom ciklusu kvalifikacija za SP. Pozvali smo jedan širi krug od 25 imena jer su neki od njih i na spisku seniorske reprezentacije za put u Španiju, pa ćemo videti ko će i kad igrati u ova dva meča, zavisno od poziva mladima u A tim. Spremali smo se jošod avgusta za ove utakmice i bez obzira u kakvom sastavu igrali očekujem dobrar rezultat – izjavio je uoči dvomeča sa Libanom selektor Admir Hadžić.
Povezana vest:  NHL LIGA, Novi poraz šampiona, Red Vingsi ponovo slavili

Drugi meč između mladih selekcija Srbije i Libana igra se u subotu 25. septembra (takođe u 17.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima.

Spisak mlade reprezentacije Srbije: Pavle Vojinović, Dario Abidinović, Ronaldo Bitići, Petar Kovač, Vladimir Milutinović, Dragan Janković, Denis Bibić, Branko Čarapić i Kosta Stojković (svi Partizan), Miodrag Tomić, Denis Čengaj, Rajko Trifunović, Miloš Kostadinović, Mladen Ranđić, Nikola Đurić (Crvena zvezda), Relja Petrović, Aleksa Radić, Andrej Mora, Milan Čobanović, Milan Avramović, Miloš Aleksić (Dorćol), Đorđe Stošić, Stefan Arsić (Soko Vranje), Velibor Ristić i Aleksandar Pavlović (Radnički Niš).

Povezana vest:  100. Trka oko Italije