Hokej klub Partizan poražen je u drugom kolu Kontinental kupa u Sofiji od turskog Zejtinburnua rezultatom 8:3 (3:1, 0:2, 5:0) i tako ostao bez šanse za plasman u drugu fazu ovog takmičenja.

Šampion Srbije posle preokreta protiv Bat-Jama u prvom kolu (pobeda 5:4) nije uspeo da u potpunosti nadoknadi rezultatski zaostatak i u susretu sa prvakom Turske. Zejtinburnu je iskoristio “dužu klupu” i iskustvo čak šestorice internacionalaca (po dva ruska i ukrajinska, jednog finskog i jednog igrača iz SAD-a), te u poslednjoj trećini potpuno nadigrao mlad Partizanov tim i vrlo izjednačen meč u prvih 45 minuta meča, sa pet vezanih golova u završnici pretvorio u nerealno visok trijumf. Prethodno su “Crno-beli” uspeli dva puta da sustignu prednost rivala od 1:0 i 3:1, ali ih je umor i veliki broj isključenja odveo u ubedljiv poraz kojim su se oprostili od druge runde ovog takmičenja. U nju će putovati turski prvak, koji je sa dve ubedljive pobede u uvodna dva kola već obezbedio učešće na turniru u španskoj Haki (21-23. oktobar).

Povezana vest:  NHL, Ovčekin odveo Capitalse na vrh Istoka, Bostonu divizijski naslov

Po jedan gol i asistenciju za srpski tim upisao je Lazar Novaković, dok su po jedan gol postigli Dušan Janković i Nenad Raković. U redovima Zejtinburnua po dva gola postigli su Oleg Zadojenko i Brajan Tomas Danford, po jednom su se u strelce upisali Konstantin Kučkin, Doruk Kamiš i Anton Peronma, dok je najzaslužniji za trijumf turskog šampiona Oleg Vojcekivski koji je uz jedan postignut gol upisao čak četiri asistencije.

Partizan se u poslednjem kolu sastaje sa domaćinom turnira Irbis-Skejtom, u nedelju od 16 časova po centralno evropskom vremenu. Prvak Bugarske se u drugom meču drugog kola u subotu od 16 časova sastaje sa izraelskim Bat-Jamom.

 

Poput utakmice protiv Bat-Jama, Partizanovi hokejaši nisu dobro počeli ni ovaj duel, jer su već posle 80 sekundi igre imali rezultatski zaostatak, pošto je jedan odbitak pred golom Milana Lukovića u mrežu ubacio Konstantin Kučkin. “Crno-beli” su se vrlo brzo konsolidovali, pa je u devetom minutu Dušan Janković iskoristio lepu asistenciju Lazara Novakovića za izjednačenje. Ipak, radost šampiona Srbije trajala je samo dvadeset sekundi, pošto je Oleg Zadojenko već u narednom napadu doneo novu prednost, da bi uprkos vrlo izjednačenoj igri dva tima prvak Turske na odmor otišao sa dva gola prednosti, pošto je Doruk Kamiš u 16. minutu pogodio za velikih 1:3.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Igor Stojadinović mačem na 80. mestu na Šampionatu sveta u Parizu

“Crno-beli” su odlično počeli drugi deo igre, pošto je Nenad Raković u 22. minutu ubacio u gol “otpadak” posle šuta Srđana Ristića. Međutim, brojna isključenja onemogućili su ih da bolje razviju igru u drugoj trećini, pa su tek u završnici, posle dve vezane kazne protivnika uspeli da težište igre prebace pred protivnički gol, da bi 42 sekunde pre poslednjeg odmora Lazar Novaković presekao pas na plavoj liniji rivala, ušao u protivničku trećinu, a zatim snažnim udarcem poravnao rezultat- 3:3.

Povezana vest:  Bekrić, Španović, Lekić i Bajić dobili "Majsku nagradu"

Partizan je na početku poslednje trećine imao šansu da stigne do potpunog preokreta, ali nije realizovao dve vezane kazne, da bi na isteku druge Brajan Tomas Danford jedan kontranapad pretvorio u vođstvo. Tri minuta kasnije Oleksej Vojcekivski je pogodio u “pauer pleju”, da bi nepuna dva minuta kasnije i Zadojenko svojim drugim golom nagovestio konačan rasplet. U tim momentima hokejaši srpskog šampiona potpuno su potonuli, pa je Zejtinburnu novim golom Danforda i pogotkom Antona Peronme stigao do nerealno visoke pobede na kraju susreta – 3:8.