Na poziv rukovodstva klubova iz Valjeva, SD Centar plus i SD Krušik, gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović je, sa saradnicima, primio  delegaciju Streljačkog saveza Srbije u kojoj su bili: predsednik Saveza, Siniša Mašović, sportski direktor Srećko Pejović i član UO SSS Milan Parezanović.

Tema razgovora je bila rekonstrukcija i dogradnja postojećeg zapuštenog MK strelišta u Valjevu, koje se nalazi u naselju Senjak kod preduzeća “Krušik-Valjevo”.

Povezana vest:  Andrija Zlatić pozlatio pištolj u Minhenu

Predviđena je sanacija streljane za discipline na 50 metara sa 32 streljačka mesta i nadgradnja na ravnom krovu postojeće streljane, gde će se izgraditi vazdušno strelište sa pratećim prostorom površine oko 300 kvadratnih metara.

Predračunska vrednost radova je oko 20 miliona dinara. Delegacija SSS upoznala je gradonačelnika Valjeva sa aktuelnom problematikom streljačkog sporta i potrebom da se streljačka aktivnost u Valjevu i takmičarskom regionu zapadne Srbije podigne na viši nivo, za šta je neophodno i odgovarajuće strelište.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, ŠLIRENCAUER IPAK DOŠAO DO ZLATNE MEDALJE UVANKUVERU

Gradonačelnik Valjeva pozitivno se izjasnio o inicijativi strelaca iz Valjeva, koja je podržana od strane Streljačkog saveza Srbije i nagovestio planiranje i realizaciju potrebnih sredstava u 2017. godini.

Za koordinaciju aktivnosti oko rekonstrukcije i dogradnje streluišta, određen je streljački radnik Miodrag Lazić iz Valjeva.

-Grad Valjevo je spreman da uloži sredstva u rekonstrukciju strelišta na Senjaku, jer streljaštvo u našem gradu ima dugu tradiciju. Strelište na Senjaku u Valjevu nekada je bilo među najboljim u Srbiji, ali je taj objekat već godinama ruiniran. S obzirom na to da imamo urađen projekat rekonstrukcije, možemo planirati sredstva u budžetu za narednu godinu, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Povezana vest:  Stevan Jovanović, Vladislava Mladenović i ekipa Jagodine pobednici „Kupa Zastave“ u Kragujevcu