Prvo novo pojačanje aktuelnih vicešampiona Srbije beogradskih SBB Vukova za predstojeću sezonu je Dvejn Brejdi, dvedesetpetogodišnji (sada već bivši) igrač ekipe Murray State Racers, koji u osnovi igra na poziciji raning-beka.

Dvejn Brejdi (eng. Duane Brady) rođen je 1991. u Sent Ogastinu (Florida), gde je i završio srednju školu. U tom periodu istakao se u više sportskih disciplina, dobivši brojna priznanja. Pomogao je svom timu da dođe do tri šampionska naslova u okružnom takmičenju.

Od 2010. godine bio je član ekipe Murray State Racers na Državnom univerzitetu „Mari” (Kentakti) koja se takmiči u Football Championship Subdivision (nekada NCAA Division I-AA), u okviru Nacionalne koledž sportske asocijacije (NCAA).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF LIGA, Grofovi grabe ka eliti, Inđiji triler na Adi

Tokom prve tri sezone (2010, 2011, 2012) igrao je u svih 11 mečeva, uglavnom kao raning-bek (RB) i vajd-risivier (WR). U prvoj sezoni je postigao sedam tačdauna iz 79 trčanja za 288 jardi; istakao se i u specijalnim timovima sa 13 obaranja i jednim „oporavljenim famblom” (fumble recovery).

U 2011. Dvejn je zabeležio 60 trčanja za 283 jarde uz tačdaun i 16 hvatanja za 112 jardi; u istoj sezoni protiv Državnog univerziteta „Džordžija” ostvario je osam trčanja za 65 jardi uz postignut tačdaun i sedam hvatanja za 91 jardu u istom meču. Iste godine vratio je 20 kik-ofova za 373 jarde uz jedan tačdaun (u utakmici protiv ekipe Univerziteta Tenesi u Martinu 98 jardi) i ostvario 13 obaranja u specijalnim timovima.

Povezana vest:  Srpski tim puškom bez greške u kvalifikacijama Evropske lige mladih

I naredne, 2012. godine odigrao je svih 11 utakmica, od kojih je na osam bio startni raning-bek. Istrčao je 589 jardi i postigao osam tačdauna. Tome se dodaje i 35 hvatanja za 269 jardi i takođe tačdaun. U pobedi protiv ekipe Univerziteta Tenesi Teka pretrčao je 72 jarde iz 12 trčanja i postigao čak tri tačdauna.

Povezana vest:  ŠAH, Ivanišević izgubio derbi od Radulskog

Od 2013. godine Brejdi je šest puta poentirao trčanjem, a kao deo specijalnog tima istrčao je 234 jarde u 12 kik-ofova.

Podsetimo, pored „novajlije” Dvejna Brejdija, najbolji kvoterbek srpskog šampionata protekle sezone, takođe Amerikanac Džon Uribe, predvodiće napad beogradske ekipe i naredne godine.