Svetski juniorski šampion u  sprintu i član juniorske reprezentacije Srbije koja je u maju na SP u istarskom Novigradu osvojila četvrtu uzastopnu šampionsku titulu Milorad Vojnović, prvotimac superligaša Novog Sada, osvojio je seniorsku titulu na Šampionatu Srbije u sprintu na kuglani u Vrbasu.  Pobedio je u finalu Milutina Davidovića iz beogradskog IMR. Dve bronze osvojili su juniorski reprezentativci iz šampionske selekcije Srbije – Bojan Kličarić koji ima i juniorsko svetsko srebro (uz svetski rekord) sa Kovačićem u tandemima i juniorsku svetsku bronzu u sprintu i Norbet Ernješi iz novobečejskog Jedinstva.

Povezana vest:  KUGLANJE, U polufinalu „Junaković kupa" Beograd – Zvezda i Kordun – Kandit

Kod dama, slavila je  Biljana Vukelić  iz superligaša Srema iz rume, koja je u finalu bila bolja posle „zlatnih kugli“ od dvostruke juniorske državne vicešampionke (pojedinačno i za kombinaciju) Maje Đukić iz novosadskog Radničkog. Bronzane medalje pripale su kuglašicama beogradskih  superligaša Ani Marton (EDB) i Milici Antić (Singidunum).  Interesantno da je Vukelićeva i četvrtfinale dobila na „zlatne kugle“, a da je  kao sedma ušla među osam koje su posle kvalifikacija nastaviole razigravanje za trofeje.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veprovi ubedljivi protiv Celtisa

Rezultati, Šampionati Srbije u sprintu – kuglaši, kuglana u  Vrbasu – finale: Milorad Vojnović (Radnički, Novi Sad.  Milutin Davidović  (IMR, Beograd)  2:0 (1110:105, 95:86.

Konačan plasman: 1. Milorad Vojnović (Radnički, NS), 2. Milutin Davidović (IMR), dva treća mesta: Norbert Ernješi (Jedintsvo, Novi Bečej) i Bojan Kličarić (Crvena zvezda).

Polufinale:  Kličarić – Davidović  0:2 (88:93, 94:94 zlatne kugel za set 17:24 za Davidovića), Vojnović – N. Ernješi 2:0 (94:93, 93:90).  Sudija: Darko Milović.

Povezana vest:  Nemica Suzana Riš uspešno operisala koleno

Kuglašice, kuglana na Banjici – finale: Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) – Biljana Vukelić (Srem, Ruma)  1:1 (117:94, 95:101, pobeda Vukelićeve na „zlatne kugle“ 16:14).

Konačan plasman: 1. Biljana Vukelić (Srem), 2. Maja Đukić (Radnilčki, NS),  dve bronze: Ana Marton (EDB) i Milica Antić (Singidunum).

Polufinale:Antić – Vukelić 1:1 (81:85, 102:86, pobeda Vukelićeve na „zlatne kugle“ 16:13), Đukić – Marton 2:0 (89:88, 102:84). Sudija Dragoslav Štikovac.