Poljak Kamil Stok osvajač je Novogodišnje turneje 4 skakaonice današnjom pobedom u Bišofshofenu sa ukupno osvojenih 997, 8 poena.
Poljaci imaju razloga za dvostruko slavlje jer je Pjotr Žila osvojio ukupno drugo mesto na Turneji koja je počela 30. decembra prošle godine u Obersdorfu, pa preko Garmiš Partenkirhena i Insbruka tradicionalno svoje finale imala u Bišofshofenu, sa 35,3 poena manje od zemljaka.
Treći u generalnom plasmanu Turneje je Norvežanin i tragičar dana Danijel Andre Tande koji je „prokockao“ prednost nad Stokom očajnim skokom u drugoj seriji kojim je ostao bez podijuma na skakaonici u Austriji ali i od lovorika na najprestižnijem takmičenju Svetskog skupa u ski skokovima, te je na kraju imao 56 bodova manje od prvoplasiranog Poljaka.
Inače u Bišofshofenu je drugi bio Austrijanac Mihael Hajbok koji na prethodnom takmičenju u Insbruku nije nastupao zbog bolesti pa je ostao i bez šansi da osvoji Turneju a treći je bio Žila.
U ukupnom plasmanu sada ponovo vodi Slovenac Domen Prevc koji nije blistao na Turnenji ali je danas bio četvrti te mu je Tande današnjim lošim izdanjem „vratio“ prvo mesto, pa mladi Slovenac ima 646 bodova, dok Norvežanin kasni za njim sedam bodova, a sledi ih sve bolji Stok sa 633 poena.
Takmičenje za Svetski kup nastavlja se 13. januara u Visli kada su na programu kvalifikacije, odnosno skokovima 14. i 15. januara.

Povezana vest:  KUGLANJE, Goran Cimeša i Jasmina Anđelković okićeni zlatom