uros dragojlovic levo i predsednik FIK NC Ssvajkard111KUGLANJE

 

Predsedništvo Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) zaseda u petak u Beogradu

 

Sednica Predsedništva Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) održaće se petak 9. jula u Beogradu u Hotelu M. Ovo je prvi put u istoriji ove organizacije da se sastanak na ovako visokom nivou održava u Beogradu.

Kako je istao predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) Uroš Dragojlović, ovo je i priznanje kuglaškom sportu Srbije koji je u poslednje dve godine zabeležio izuzetne rezultate. Seniori su lane u Detenhajmu u Nemačkoj postali ekipni šampioni sveta, kadetkinje su osvojile bronzu, juniori su u Rijeci ove godine na šampionatu sveta osvojili ekipno zlato, Srbija je imala i dva najbolja tandema – Vilmoš Zavarko i Robert Ernješi su postali šampioni, Miloš Simijonović i Aleksandar Milinković vicešampioni,  dok je Jelena Petrović bronzana u sprintu. Na Svetskom kupu, takoće u Rijeci, kadet Robert Ernješi osvojio je šampionsku titulu,  kadekinja Milana Pavlic, pioniri Marko Antić i pionirski par Hermina Lukač – Marko Antić su se okitili srebrnim trofejima.

Povezana vest:  Softbolašice i softbolaši Srbije ove godine imali puno aktivnosti

Sednicom će rukovoditi Zigfrid Švajkard predsednik FIK NBC, a prisustvovaće i generalni sekretar Gerhard Gruber i sportski direktor Knut Vagner, kao i još pet članova Predsedništva FIK NBC. Razgvaraće se o pripremi za žreb za seniorski ekipni šampionat sveta iduće godine u BIH gde Srbija brani zlato, ali i o pojednačnom Svetskom kupu u Ricingu u oktobru. Takođe, u septembru je i Konferencija FIK NBC u Ljubljani, pa će se utvrditi i dnevni red tog skupa.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Pesak u očima, medalje na grudima

– Planiramo da uglednim gostima pokažemo i salu u Domu Vojske Srbije na Trgu republike, gde je 1953. održano prvo Prvenstvo sveta u kuglanju, ujedno i prvi svetski šampionat održan posle rata u Beogradu. Pripremili smo i razgledanje grada, ako za to bude vremena, jer je dnevni red veoma obiman. Pomoć u organizaciji ovog sastanka obećalo nam je Ministarstvo omladine i sporta Srbije, na čemu im se još jednom zahvaljujem – rekao je Uroš Dragojlović.

Povezana vest:  NHL, sreda 6. januar