Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupa B, za igrače do 20 godina koje se u petak završava u španskom Logronju.

„Orlići“ su u sredu ubedljivom pobedom nad Australijom (6:0) stigli do sedmog boda na turniru i tako kolo pre kraja takmičenja ostali nedostižni za Belgiju (tri boda), Meksiko (2) i Australiju (1). Da tako bude pobrinuli su se glavni favoriti za zlatnu medalju Koreja i Španija koje su u sinoćnim mečevima slavile pobede protiv Belgije (12:0), odnosno Meksika (6:3), i time sprečile ove dve selekcije da se u poslednjem kolu bore za medalju.

Povezana vest:  Zakon o sprečavanju dopinga u sportu pred poslanicima

Takav razvoj okolnosti učinio je da poslednji meč Srbije na Svetskom prvenstvu, u petak od 13 časova protiv selekcije Meksika, za naš nacionalni tim nema rezultatskog značaja, pošto srpski hokejaši više ne mogu da ugroze vodeće Španiju (12 bodova) i Koreju (11), koje će u poslednjoj utakmici na turniru (petak, 20 časova) odlučiti o pobedniku takmičenja i putniku u viši rang (Divizija II, Grupa A).

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Mikec bolji od evropskog rekorda, Zarićeva bronzana u Solinu

S druge strane, „Sombrerosima“ bi eventualni bodovi u duelu sa ekipom Jovice Rusa mogli bi da budu značajni u borbi za opstanak u grupi, jer bi u slučaju poraza od reprezentacije Srbije, u utakmici koja sledi posle nje (petak, 16.30 časova) Australija eventualnom pobedom nad Belgijom poslala meksičku selekciju nazad u Diviziju III.

TABELA: Španija 12, Koreja 11, SRBIJA 7, Belgija 3, Meksiko 2, Australija 1.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Marija Ljubinković – kolekacionar rekorda

Parovi poslednjeg kola (petak, 13. januar):

SRBIJA – Meksiko (13 časova)
Belgija – Australija (16.30)
Koreja – Španija (20)