Srpski strelci su nastavili niz bronzanih medalja na tradicionalnom „IWK“ turniru u Minhenu.

Drugog dana „malog svetskog prvenstva“ u glavnom gradu Bavarske bronzom vazdušnim pištoljem  okitio se olimpijac Dimitrije Grgić. Dan ranije do odličja istog sjaja došli su Zorana Arunović, pištoljem za seniorke, i Stevan Jovanović, u takmičenju juniora puškom.

Finale seniora pištoljem proteklo je uz mnogo preokreta. Naš reprezentativac je jedno vreme bio prvi, a potom se uglavnom „selio“ od druge do četvrte pozicije. Pred 20. hitac, kada otpada četvrtoplasirani, nalazio se na četvrtom mestu. Zaostajao je 0,9 krugova za trećeplasiranim Brazilcem Felipeom Almeidom Vuom, aktuelnim olimpijskim vicešampionom. Brazilac je tada napravio kiks, „ubivši“ 8,8 krugova. Grgić je pogodio 9,9 i izbio na treće mesto. Zaostatak za vodećim tandemom nije uspeo da „istopi“, pa je ostao na bronzanoj poziciji. Zlato je pripalo Čehu Jindrihu Duboviju, a srebro jednom od najboljih juniora sveta Ukrajincu Pavlu Korostilovu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Bode Miler: Takav sam, vozimo kako znam i umem

Sem Grgića, koji je, sa 581 krugom u osnovnom delu bio peti, još dve srpske takmičarke su se danas plasirale u među osam najboljih.

Ivana Anđušić  Maksimović je osvojila peto mesto u finalu seniorki puškom, u koje je ušla kao treća (417,7 krugova) u konkurenciji 98 takmičarki. Tatjana Banjac je bila osma među juniorkama puškom, a u izuzetno kvalitetnim kvalifikacijama je zauzela četvrto mesto. Pogodila je 418,3 kruga, rezultat kojim bi u osnovom delu današnjeg nadmetanja seniorki bila treća.

Povezana vest:  Strelci Srbije četvrti u Ligi mladih Evrope nu Bolonji

Samo jedan deseti deo kruga delio je Lazara Kovačevića od finala nadmetanja juniora puškom, kojom je pogodio 623,5 krugova što je ovaj put bilo dovoljno za deseto mesto.

Sem Grgića u takmičenju seniora pištoljem danas su gađali Damir Mikec (20. mesto) i Duško Petrov (22. pozicija). U nadmetanju seniorki puškom, uz Ivanu Anđušić Maksimović, Srbiju su predstavljale Andrea Arsović (35. mesto) i Dragana Todorović (64. mesto).

Povezana vest:  Zoran Terzić i Nikola Grbić ostaju selektori bar do OI u Tokiju