Predstojećeg vikenda na programu je prvo letačko takmičenje u sezoni, na 225 metara dugoj skakaonici u Oberstdorfu. Do kraja marta, ski letači će imati još samo dva takmičenja, u Vikersundu i na Planici. Po okončanju poslednjeg dana u sezoni, u Sloveniji, biće poznata imena pobednika Svetskog kupa i najboljeg letača za 2016/17 godinu.

Prošle sezone, na letaonicama, dominirao je Peter Prevc, ali Slovenac nije u dobroj formi, tako da će se za trofej u Oberstdorfu najverovatnije boriti Kamil Stoh i Štefan Kraft. Planove bi mogao da im pokvari Gregor Šlirencauer, koji se nakon dužeg odsustva vraća na takmičenja FIS Svetskog kupa, upravo na letaonici na jugozapadu Nemačke. Među favoritima neće biti Zeverin Frojnd, koji je na bolovanju zbog operacije ukrštenih ligamenata.

Povezana vest:  BIATLON, Norvežanin Svendsen pobednik sprinta u Oberhofu

Lider u generalnom poretku FIS Svetskog kupa je Kamil Stoh, sa 125 bodova više od Tande Andrea, odnosno 192 ispred trećeplasiranog, Slovenca Domena Prevca.

Eurosport će direktno ispratiti kvalifikacije, koje su na programu u petak u 17:45, kao i oba takmičenja, u subotu u 16:00 i nedelju od 15:00.