Damir Mikec je sa svojim klubom Kelhajmom osvojio šampionsku titulu u Bundes ligi Nemačke vazdušnim pištoljem.

U finalu završnog turnira održanom u Paderbornu, Kelhajm je sa 4:1 u pobedio ekipu Kriftela. Mikec je doneo jedan od četiri poena svom timu. Direktnog rivala, Nemca Kristijana Rajca, olimpijskog prvaka i svetskog rekordera MK pištoljem brzom paljbom,savladao  je sa 389: 387 u pogođenim krugovima.

U meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Bolji iz pojedinačnog duela, u kome se puca 40 dijabola, donosi poen svojoj ekipi.

Na završnom turniru, koji je ove godine održan pred prepunim tribinama velike sale u Paderbornu, učestvuje osam ekipa (po četiri najbolje iz grupa “Sever” i “Jug”). Kelhajm, koji je bio najbolji u grupi “Jug”, je u četvrtfinalu eliminisao berlinsku Olimpiju, a u polufinalu je bio bolji Braunšvajgera. U oba meča srpski reprezentativac je doneo poene svojoj ekipi. U duelu sa Olimpijom bio je precizniji od iskusnog kineskog strelca Žonglijanga Tana, nekadašnjeg svetskog prvaka (389:381), dok je u polufinalu nadmašio trofejnog Ukrajinca Olega Omelčuka (388:387).

Povezana vest:  Nova pravila – pakao na vatrenoj liniji!

– U četvrtfinalu smo, iskreno, prošli “kroz iglene uši”. Olimpiju smo savladali sa 3:2, ja sam bio ubedljiv u dvoboju sa Tanom, ali u ostalim  duelima odlučivale su nijanse. U polufinalu i finalu smo slavili sa po 4:1. Na kraju smo se revanširali Kriftelu za poraz u prošlogodišnjem četvrtfinalu – zadovoljno kaže Mikec, ali i dodaje.– Žao mi je što nije došlo do srpskog duela u finalu, malo je nedostajalo…

Naime, lako je moglo da se desi da se u finalu sastanu Kalhajm i Valdkirh, za koji gađa Dimitrije Grgić. S obzirom da su obojica prijavljeni kao prvi strelci svojih timova, odmerili bi snage u direktnom duelu. Međutim, Valdkirh je u polufinalu “tesno” izgubio od Kriftela. Grgićev klub je na kraju osvojio četvrto mesto. Naš reprezentativac je svojoj ekipi doneo poen u četvrtfinalu, protiv ekipe Brojštet. U polufinalu protiv Kriftela izgubio je od Nemca Rajca, dok je u meču za treće mesto bio uspešniji od Ukrajinca Omelčuka, ali Valdkirh je izgubio od Braunšvajgera.

Povezana vest:  Počeli Liga i Kup Beograda, Nina Radulović ubedljiva u prvom kolu

Na finalnom turniru gađalo je troje srpskih strelaca.

Zorana Arunović, članica Ludvigsburga, je u četvrtfinalu protiv Brojšteta donela poen svojoj ekipi (pobedom nad Nemcem Andreasom Heseom), ali njen klub nije prošao dalje.

Titulu u Bundes ligi vazdušnom puškom osvojio je Hubertus Elsen. Na turniru se nije takmičio niko od srpskih strelaca. Milenko Sebić, član jednog od favorita Kevelara, je propustio četvrtfinale, jer stručni štab ga je odredio da gađa u polufinalu. Međutim, Kevelar je eliminisan već na startu turnira.

Povezana vest:  XI KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2011 U BADMINTONU

Finalni turnir Bundes lige vazdušnim pištoljem

Finale: Kelhajm – Kriftel 4:1 (Mikec – Rejc 389:387)

Za treće mesto: Braunšvajger – Valdkirh 3:2 (Omelčuk – Grgić 384:386).

Polufinale: Valdkirh – Kriftel 2:3 (Grgić – Rejc 385:389), Kelhajm – Braunšvajger 4:1 (Mikec – Omelčuk 388:387).

Četvrtfinale: Kelhajm – Olimpija, Berlin 3:2 (Mikec – Tan 389:381), Valdkirh – Brodštet 3:2 (Grgić – Brukner 385:379), Ludvigsburg – Braunšvajger 2:3 (Arunović –Heise 380:379), Valdenburg – Kriftel 2:3.