Srpska reprezentativka Andrea Arsović proglašena je danas za najboljeg strelca Beograda u 2016. godini, saopštio je Streljački savez Srbije. Članica Partizana Andrea Arsović je evropska prvakinja i osvajač Kristalnog globusa vazdušnom puškom, a Streljački savez Srbije ju je nedavno izabrao i za najbolju takmičarku Srbije u 2016. godini.

Njen trener iz Partizana Dragan Donević najbolji je trener Srbije i Beograda u 2016. godini. U juniorskoj konkurenciji najbolja je strelkinja Palilule Milica Babić (Palilula), a priznanje za najbolji klub pripalo je Crvenoj zvezdi.

Povezana vest:  Sampdorija posle preokreta do pobede protiv Intera

Babić, koja se nalazi na studijama u SAD, je priznanje za najboljeg mladog strelca Beograda u prošloj godini zaslužila osvajanjem velikog broja medalja na domaćim i medjunarodnim takmičenjima i obaranjem državnih rekorda puškom.

Predvodila je juniorsku reprezentaciju Srbije puškom do ekipnog zlata na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem. U radnom delu Skupštine usvojeni su izveštaji za prošlu godinu, plan i program rada za 2017, kao i predlog izmene Statuta Streljačkog saveza Beograda, u skladu sa novim Zakonom o sportu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko najbolji u Skoplju, Sport prvi, Zvezda treća

Nastavljena je sponzorska saradnja sa proizvodjačem oružja „Valter“, pa je beogradskim klubovima obezbedjena nabavka puški i pištolja po povoljnijim cenama. U finansijskom izveštaju navodi se da je poslovanje Streljačkog saveza Beograda u 2016. završeno pozitivnim saldom, prihodi su veći od rashoda.