Hokejaši Partizana pobedili su ekipu NS Starsa posle boljeg izvođenja penala rezultatom 8:7 (4:0, 2:3, 1:4, 0:0 – 1:0), u utakmici broj 20. Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17. igranoj večeras u ledenoj dvorani „Spens“.

„Crno-beli“ su igrali u Novom Sadu kao formalni domaćini i posle velike bitke zabeležili peti trijumf u sezoni, a prvi posle četiri vezana poraza i na taj način definitivno obezbedili učešće u plej-ofu, ali i sačuvali šanse da ligaški deo takmičenja završe na drugom mestu, čime bi u polufinalu izbegli MOL ligaša Beograd.

Povezana vest:  POSLEDNJI SKOKOVI SJAJNOG SKI SKAKAČA, Adam Mališ završava svoju karijeru – poslednji skokovi na Adam’s Bull’s Eye

Aktuelni šampion imao je prednost od četiri gola posle prve trećine, kao i 6:0 u drugom delu igre, da bi „Plavi“ u drugoj polovini susreta uzvratili i u poslednjem periodu izborili produžetak u kojem nije bilo „zlatnog gola“, pa je pobednika odlučila penal serija u kojoj su Beograđani bili koncentrisaniji.

Na tabeli vodi Crvena zvezda sa 24 boda iz devet utakmica, druga je Vojvodina sa 15 iz jedne utakmice više, a treći Partizan sa 13. Upravo duel ove dve ekipe koji se igra u sredu od 20.15 časova u ledenoj dvorani „Spens“ gotovo izvesno će odrediti osvajača druge pozicije pred plej-of. Na poslednjem mestu, sada već bez teoretskih šansi za doigravanje nalazi se NS Stars sa pet osvojenih bodova iz 11 odigranih mečeva.

Povezana vest:  Beč: umetnost iz dečjeg ugla