Juniorska ragbi 13 reprezentacija Srbije (igrači starosti do 18 godina) odigraće prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Norveške 7. maja ove godine u Oslu. To je epilog seminara Evropske ragbi liga Federacije (RLEF) čiji je domaćin 11. i 12. februara u Oslu bila Ragbi liga federacija Norveške a na kojem je učestvovao generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko najbolji u Skoplju, Sport prvi, Zvezda treća

Manak je sa domaćinima dogovorio gostovanje ekipe selektora Admira Hadžića kojima će to biti dobra provera za gust raspored tokom leta gde se u centru pažnje nalazi Trofej Beograda. Naša federacija će biti domaćin ovog prestižnog turnira u Beogradu 8. i 9. jula ove godine, pa će Hadžić u Norveškoj moći da testira formu potencijalnih reprezentativaca.

Povezana vest:  Arunović i Mitić najbolji Zvezdini sportisti u 2011.

Generalni sekretar R13FS takođe je dogovorio dalju saradnju sa norveškom federacijom koja je osnovana 2008. godine, pa se ubuduće može očekivati odigravanje prijateljskih mečeva još nekih nacionalnih selekcija, pa i klubova. Inače, sam Seminar nivoa 1. okupio je jaku ekipu instruktora RLEF među kojima su bili Dejv Hanter, Ajzak Šmit i Džošua Hornbi. Ekspediciju Evropske ragbi liga federacije predvodio je menadžer za trenere Martin Krik.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von novom pobedom smanjila zaostatak