Hokejaši ljubljanske Olimpije savladali su Beograd rezultatom 5:0 (1:0, 1:0, 3:0), u prvoj od dve prijateljske utakmice koje se ovog vikenda igraju u ledenoj dvorani „Pionir“.

Slovenački šampion zasluženo je slavio u meču protiv kombinovanog tima našeg MOL ligaša u čijim redovima se videla jednomesečna pauza u takmičarskom ritmu (poslednju utakmicu odigrali 4. februara). Iako nijedni ni drugi nisu odigrali meč na vrhunskom nivou, posetioci ledene dvorane „Pionir“ mogli su da posmatraju lep duel u kojem srpski klub nije uspeo da iskoristi nešto više prilika za gol (odnos u šutevima 33-28), a odluka je „pala“ početkom poslednjeg perioda kada je EBEL ligaš iz slovenačke prestonice stigao do tri gola prednosti pogotkom Kristijana Čepona.

Povezana vest:  Ceo karling svet u Beogradu od 2. do 5. Septembra na 4.Svetskom karling kongresu

Prethodno su se u prva dva perioda po jednom u strelce upisali kapiten Boštjan Groznik, u 3. minutu, odnosno ruski internacionalac Nikita Rejn u 34. U poslednjih deset minuta pobedu gostiju potvrdili su Miha Zajc i Kanađanin Saša Gujmond, dok j na golu „Zmajčeka“ izvanredan bio američki čuvar mreže Džef Frazi.

Novi duel jedinih MOL i EBEL ligaša iz nekadašnje Jugoslavije na programu je u nedelju, kada se dve ekipe ponovo sastaju na k

Povezana vest:  Na današnji dan - 24. januar