Srpska muška juniorska reprezentacija puškom nije uspela da se plasira u polufinale revijalnog ekipnog nadmetanja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru. U četvrtfinalu je eliminisana od Nemačke.

Na EP u Mariboru zvanični timski plasman se, kao i do sada, računa na osnovu rezultata u kvalifikacijama (zbir ostvarenja sva tri člana ekipe), po kojima je Srbija zauzela četvrto mesto. Međutim, u četiri discipline (puška juniori, pištolj juniorke, puška seniorke i pištolj seniori),  u revijalnom delu programa testira se novi, eksperimentalni sistem takmičenja, u kome u završne borbe za medalje ulazi osam najboljih ekipa na osnovu rezultata iz kvalifikacija.  Nadmetanje se nastavlja po kup sistemu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Picburg i Vašington skupljaju novac za porodice poginulih

Srbija je, kao četvrtoplasirana u zvaničnom takmičenju, u četvrtfinalu ukrstila koplje sa Nemačkom, koja je zauzela peto mesto. U ovoj fazi svaki član ekipe ispaljuje po 30 dijabola. U srpskoj selekciji najuspešniji je bio Stevan Jovanović sa 312,0 krugova. Lazar Kovačević, osvajač pojedinačnog srebra, je „ubio“ 310,6, a Đorđe Rančić 302,6. Srpski tim je pogodio ukupno 925,1, a nemački 930,7 krugova.

Povezana vest:  RAGBI 13, ZVEZDA BLIZU PROLEĆNE TITULE

Sem Nemaca dalje su prošli, zvanički šampion Mađarska (izbacila Italiju),  Hrvatska (pobedila Slovačku) i Rusija, kojoj je rival trebalo da bude Češka, ali strelci iz ove zemlje su odustali od revije, nisu se pojavili na vatrenoj liniju.

Naša ženska juniorska reprezentacija pištoljem, se kao 16. u kvalifikacijama, nije plasirala u promotivno eksperimentalno takmičenje.

Povezana vest:  NFL LIGA, 7. NEDELJA, Pobede Atlante, Klivlenda večeras igraju Dalas i Džajantsi