Svetsko prvenstvo za igrače do 18 godina, Divizije II, Grupa B, biće održano od 13. do 19. marta u Novom Sadu, a na njemu će reprezentacija Srbije braniti bronzanu medalju osvojenu prošle godine u španskom Valdemorou.

Naša najmlađa reprezentativna selekcija pokušaće da na šampionatu u “Srpskoj Atini” napravi iskorak u odnosu na prethodna četiri takmičenja na kojima je svaki put osvajala bronzu i time makar ponovi rezultat iz Novog Sada 2012. kada su naši omladinci bili srebrni.

Izabranici selektora Jovice Rusa pokušaće, međutim, da naprave korak više i iznenade favorizovane selekcije Holandije, koja je u našu grupu stigla iz višeg ranga (Grupa A), odnosno Španije, tradicionalno neugodnog rivala naše reprezentacije u juniorskim kategorijama, sa kojima će se “Orlići” sastati u prve dve runde šampionata. Pored njih na turniru će učestvovati i selekcije Islanda, Belgije i Australije, povratnika u Drugu diviziju iz nižeg ranga (Divizija III).

Povezana vest:  ŠAH VESTI, FIDE, Iljumžinov ponovo izabran za predsednika FIDE

Reprezentativci Srbije zbog gustog rasporeda takmičenja u juniorskim i seniorskim nacionalnim šampionatima Srbije, odnosno Slovenije, u kojem boje Crvene zvezde brani najveći broj reprezentativnih kandidata, kao i članova slovenačkog Maribora i mađarskog MAC-a, pripreme su počeli tek ove nedelje u ledenoj dvorani “Pionir”. Ipak, okosnicu reprezentacije čine igrači koji su zajedno igrali i na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Logronju, na kojem je Srbija takođe osvojila bronzanu medalju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd pobedio Rasing, Pionir „Agro Višković" bolji od Šrechajma u Ligi šampiona

U radu nacionalnog tima selektoru Jovici Rusu pomažu i Marko Juloski i Judžin O’Saliven, kanadski trener sa bogatim iskustvom rada u jakim severnoameričkim ligama. Glavnu proveru pred start takmičenja naši reprezentatici imaće u petak u Novom Sadu, kada će u pripremnoj utakmici u ledenoj dvorani “Spens” snage odmeriti sa još jednim učesnikom Svetskog prvenstva, selekcijom Islanda.

Svetsko prvenstvo koje će biti održano u ledenoj dvorani “Spens” predstavlja još jedno u nizu priznanja Međunarodne hokejaške federacije (IIHF), budući da će to biti sedmi put u poslednjih šest godina da Srbija organizuje jedan svetski šampionat i treći uzastopni šampionat u juniorskim kategorijama kojem je domaćin Novi Sad.

Povezana vest:  KUGLANJE, Milan Jovanović direktor reprezentacije

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu U18 u Novom Sadu:

Ponedeljak, 13. mart 2017. 20:30 SRBIJA – Holandija
Utorak, 14. mart 2017. 20:00 Španija – SRBIJA
Četvrtak, 16. mart 2017. 20:00 SRBIJA – Island
Subota, 18. mart 2017. 20:00 Belgija – SRBIJA
Nedelja, 19. mart 2017. 20:00 SRBIJA – Australija