Reprezentacija Srbije do 18 godina savladala je selekciju Holandije rezultatom 3:2 (0:0, 2:0, 1:2), u prvom kolu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa B koje je danas počelo u Beogradu.

„Orlići“ su odigrali fantastičan meč protiv prvog favorita turnira, početkom poslednjeg perioda stigli do prednosti od 3:0 koju su do kraja susreta požrtvovanom igrom u odbrani uspeli da koliko-toliko sačuvaju i uprkos dva gola rivala sačuvali za veliki trijumf koji mnogo obećava.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šifrin: Sanjar sam, ponekad razmišljam o četiri medalje na ZOI

Naš nacionalni tim koji je imao dominaciju tokom većeg dela susreta (odnos šuteva na gol 30-22) do pobede su golovima odveli Viktor Kastel, Dušan Grković i igrač utakmice, kapiten Mirko Đumić, koji je pored postignutog gola asistirao dvojici saigrača za prvi, odnosno treći gol Srbije. Pored njih, na golu „Orlića“ sjajan je bio i golman Jug Mitić koji je imao 20 odbrana.

Povezana vest:  KUGLANJE, Selektor Ponjavić odabrao kandidate

Ovom pobedom naši hokejaši nagovestili su čak i borbu za najviši plasman, ali ih na tom putu već u utorak od 20 časova očekuje novi derbi meč, protiv selekcije Španije koja je ranije tokom dana savladala Belgiju ubedljivim rezultatom 7:1.

U prvom meču dana Australija je bila bolja od Islanda rezultatom 5:2.

PHOTO: Vera Dimov