Reprezentacija Srbije do 18 godina poražena je od selekcije Španije rezultatom 4:3 (1:2, 2:1, 1:0), u meču drugog kola Svetskog prvenstva Divizije II, Grupe B koje se održava u Beogradu.

„Orlići“ su se očigledno fizički i emotivno istrošili posle velike pobede nad Holandijom u uvodnoj rundi (3:2), pa nisu uspeli da taj podvig ponove i u drugom derbiju na ovom šampionatu. Tako su Španci ostali nepremostiva prepreka za naše hokejaše koji u juniorskim kategorijama nisu savladali „Crvenu furiju“ još od 2004. godine.

Povezana vest:  Teniserke Srbije u baražu za popunu Svetske grupe dva

Uprkos sjajnoj borbi, velikoj želji i činjenici da su uspeli da dva puta neutrališu prednost rivala (2:2 i 3:3), izabranici selektora Jovice Rusa nisu smogli snage da u poslednjem periodu igre dođu do potpunog preokreta.

Odlučujući momenat dogodio se u tri i po minuta pre kraja susreta kada je Hoan Serda savladao Juga Mitića za pobedu „Crvene furije“.

Povezana vest:  NHL, Anahajm i Vankuver ubedljivi domaćini

Golove za naš nacionalni tim postigli su Aleksandar Filipović, Viktor Kastel i Dušan Grković.

Uprkos porazu u ovom susretu naša reprezentacija i dalje ima šanse za osvajanje zlatne medalje, ali srpski hokejaši sada više ne drže sve u svojim rukama, već će konačan plasman zavisiti i od ostalih rezultata na turniru.

U uvodnom meču dana Australija je savladala Belgiju rezultatom 5:1, dok je Holandija istim rezultatom nadigrala Island.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAl, SAFS, Divlji Veprovi odbranili titulu

U sredu je na Svetskom prvenstvu na programu dan pauze, a takmičenje se nastavlja u četvrtak kada naša selekcija igra utakmicu protiv Islanda (20 časova). U ostalim mečevima trećeg kola sastaju se Holandija – Belgija (13) i Španija – Australija (16.30).

PHOTO: Vera Dimov