Reprezentacija Srbije do 18 godina takmičenje na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II, Grupa B u Beogradu nastavljaju duelom protiv Islanda, u četvrtak od 20 časova.

Posle velikog uspeha i pobede u meču sa Holandijom (3:2), a zatim i tesnog poraza u završnici susreta sa Španijom (3:4), “Orlići” se u nastavku svetskog šampionata koje se održava u ledenoj dvorani “Pionir” sastaju sa selekcijom koja je u prva dva kola zabeležila oba poraza. Naš nacionalni tim favorit je u duelu sa ekipom sa dalekog severa Evrope, koja je uz Belgiju do sada pokazala najmanje na turniru.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juhas u Beogradu, Zavarko u Jedinstvu

S druge strane, izabranici Jovice Rusa pružili su dve odlične partije i uz malo više sreće i koncentracije mogli su već da razmišljaju o plasmanu u viši rang (Divizija II, Grupa A). Ipak, uprkos porazu od “Crvene furije” naš nacionalni tim i dalje ima šanse za najviši plasman, a pobede u sva tri preostala meča gotovo izvesno bi im donele makar srebro, iako ni zlato još uvek nije nedostižno, ali će o njemu odlučivati i međusobni duel Holandije i Španije u poslednjem kolu.

Povezana vest:  Junajted bolji od Čelsija, trka se nastavlja u Premijer ligi

Islanđani u kategoriji do 18 godina nisu pobedili “Orliće” punih sedam godina, još od Svetskog prvenstva u estonskoj Narvi kada su slavili 4:2, dok na poslednja tri šampionata nam nisu uspeli da nam daju nijedan gol (dve pobede Srbije od 4:0 i ubedljiv trijumf od 11:0 u Talinu 2014. godine).

U prvoj utakmici trećeg kola, u derbiju Beneluksa sastaju se Holandija i Belgija (13 časova), dok se potom sastaju Španija i Australija, u meču koji bi mogao da pokaže pravu snagu “Kengura”, budući da bi njihov duel sa našim nacionalnim timom mogao da značajno utiče na konačan plasman “Orlića”.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Zlato za mušku reprezentaciju Kanade

Savez hokeja na ledu Srbije odlučio je da do kraja šampionata ulaz na sve utakmice bude SLOBODAN.

TRENUTNA TABELA: Španija 6, Australija 6, SRBIJA 3, Holandija 3, Island 0, Belgija 0.

 PHOTO:Vera Dimov