Predstojećeg vikenda Prvenstvom Srbije u Kraljevu biće stavljena tačka na domaću sezonu standardnim vazdušnim oružjem u A programu (seniorske i juniorske kategorije).

Šampionat će biti održan u novoj sportskoj hali u Ribnici. U subotu će se takmičiti juniori i juniorke. U nedelju će na vatrenu liniju izaći strelci koji su ispunili norme za učešće na nacionalnom šampionatu u seniorskoj konkurenciji.

Na državnom prvenstvu učestvuju strelci koji na regionalnim prvenstvima nadmaše zadate rezultatske kriterijume. Reprezentativci nemaju obavezu učešća na regionalnim takmičenjima, ukoliko se kalendardski poklapa sa nekim međunarodnim. Ove sezone većina članova nacionalnog tima se u vreme regionalnih pripremala za Evropsko prvenstvo u Mariboru, održano minule sedmice.

Povezana vest:  Južna Afrika razmišlja o kandidaturi za OI 2020. i 2024.

Sjajni uspesi u Mariboru, gde su naši reprezentativci osvojili 10 medalja u zvaničnim i još dve u revijalnom takmičenju, su lepa uvertira pred šampionat u Kraljevu, na kome će učestvovati svi članovi nacionalne selekcije Srbije.

U Kraljevu će gađati 201 strelac iz 33 kluba, a oko 60 takmičara se plasiralo i za prvenstvo u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji

U subotu juniorske kvalifikacije počinju u 9.15 i trajaće do 15.25, a potom sledi serija finala. U 16 časova je finalno takmičenje pištoljem za juniore, sledi finale pištoljem za jniorke (17 časova), puškom za juniorke (18 časova) i puškom za juniore (19 časova).

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Poraz Partizana na otvaranju sezone, Estonci prejaki

Raspored je isti i u nedelju, kvalifikacije su na programu od 9.15 do 15.30. Finala počinju u 16 časova pištoljem za seniore, slede finala pištoljem za seniorke (17), puškom za seniorke (18) i puškom za seniore (19).