Šesnaesti memorijalni dečiji turnir  „Miodrag Šišić – Šile 2017“ održan je u ovog vikenda u ledenoj dvorani „Pionir“, uz učešće preko 300 malih hokejašica i hokejaša iz zemlje i regiona.

Izuzetan turnir u najmlađim hokejaškim kategorijama U8 i U10 koji je organizovala SKHL Crvena zvezda, šesnaesti put je održan u našoj najvećoj ledenoj dvorani i pokazao da srpski i regionalni hokej imaju lepu budućnost. Čak 24 ekipe iz tri balkanske zemlje učestvovale su na ovom turniru koji je posle dva dana borbe i čak 96 odigranih utakmica zatvorio Vojin Koljenšić, legendarni hokejaš Crvene zvezde.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Marija Riš najbrža u supekombinaciji u Areu

Na turniru su učestvovali mališani iz dva hrvatska kluba (KHL Zagreb i KHL Sisak), dva bugarska (Slavija i NSA Sofija) i šest domaćih – Spartak, Vojvodina, NS Stars, Partizan, Red Tim i domaćin Crvena zvezda, dok je drugi put zaredom na turniru učešće uzeo i tim „Girls Serbia“, ekipa sastavljena u potpunosti od devojčica koje igraju u domaćim klubovima.

U subotnjem programu u obema kategorijama igralo se takmičenje po grupama, da bi na osnovu plasmana u nedelju bile formarane nove grupe. Kako su u pitanju jedine dve hokejaške netakmičarske kategorije (U8 i U10), na kraju nije bilo proglašenja pobednika, a članovima svih ekipa, u skladu s tim, dodeljene su medalje za učešće na turniru.

Povezana vest:  BADMINTON, Kinezima zlato u dublu

Memorijalni dečji turnir „Miodrag Šišić – Šile“ održava se već šesnaest godina u znak sećanja i poštovanja prema Miodragu Šišiću, čoveku izuzetne hokejaške veštine, ljudskih kvaliteta i posvećenosti ovome sportu, po kojem je SKHL Crvena Zvezda ustanovila memorijalni turnir koji već više od deceniju i po nosi njegovo ime, sa željom da taj jedinstven sportski duh prenese na nove generacije mladih igrača, a danas gotovo da nema hokejaša u našoj zemlji koji nije makar jednom učestvovao na ovom turniru, jednom od najvećih u ovom delu Evrope.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije žele brz plasman na Svetsko prvenstvo

Pomoć Crvenoj zvezdi u pripremi i izuzetnoj organizaciji turnira pružili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda i Turistička organizacija Beograda.

Obe utakmice počinju u 18 časova uz BESPLATAN ulaz.