Večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda ostvarili su bitne pobede tokom uzbudljivog ragbi 13 vikenda u Beogradu. U meču Grupe A regionalne Balkan Super Lige crno-beli su na Adi Ciganliji savladali Novi Beograd 48:10 (10:10), dok su crveno-beli na istom mestu nešto ranije u subotu u 6. kolu Grupe A Prve lige Srbije bili bolji od Radničkog iz Niša 22:10 (12:6).

Do druge pobede u regionalnom takmučenju, Partizan je stigao boljom igrom u drugom poluvremenu. Novi Beograd je odlično parirao favoritu u prvom delu utakmice, iako lišen nekolicine standardnih prvotimaca. Ipak, crno-beli su posle pauze iskoristili masivnije igrače u skramu, pa su u tom delu utakmice dali čak sedam eseja. Reprezentativci Pero Madžarević i Vladimir Milutinović postigli su po dva eseja i tako bili među zaslužnijim za bitnu pobedu.

Povezana vest:  O'Saliven u polufinalu Mastersa uz rekorde

Sa ovim trijumfom, Partizan je osigurao plasman u plej-of Balkan Super Lige, tako da će u poslednjem svom meču u regionalnom takmičenju sa Radničkim iz Niša igrati za osiguravanje prvog mesta u Grupi A. Sa druge strane, Novi Beograd će u svom duelu sa Nišlijama igrati za prolaz u doigravanje.

Znatno teži posao u domaćem šampionatu imala je Zvezda koja se ipak na Adi revanširala Radničkom iz Niša za poraz u prvom delu šampionata. Crveno-beli jesu vodili praktično čitavu utakmicu, međutim gosti ni jednog trenutka nisu dozvoljavali domaćim igračima da se opuste. Vuk Štrbac je sa tri eseja bio najzaslužniji za pobedu Zvezde, dok je još jedan esej dodao mladi Australijanac Brodi Fini.

Povezana vest:  SLOHOKEJ, Trener i igrači Partizana zadovoljni zbog trofeja

Ovim trijumfom, crveno-beli su završili učešće u prvom delu domaćeg šampionata na prvom mestu sa devet poena. Radnički je ostao na trećem mestu i tako propustio šansu da osigura opstanak u Grupi A Prve lige Srbije, pa će rezultati Partizana u preostale dve utakmice prvog dela sezone odlučivati.

Crno-bele očekuje gostovanje na Čairu protiv Nišlija koje pobeda ostavlja u eliti, a ukoliko tu propuste priliku sve će zavisiti od meča poslednjeg kola Partizan – Dorćol. Aktuelni šampioni Dorćolci su i dalje u nezavidnoj situaciji, ali su im šanse sada malo porasle da neće ispasti u Grupu B, zavisno naravno od daljih rezultata.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Partizan ubedljiv protiv Vojvodine pred "večiti derbi"

Rezultati 3. kola Grupa A Balkan Super Liga: Novi Beograd – Partizan 10:48. Tabela Grupe A: Partizan 4, Novi Beograd 2, Vitez (BiH) 0, Radnički (Niš) 0.

Rezultati 6. kola Grupe A Prve lige Srbije: Crvena zvezda – Radnički Niš 22:10. Tabela Grupe A: Crvena zvezda 9, Partizan 5, Radnički 4, Dorćol 2.