Kuglaši Crvene zvezde okupili su se, po tradiciji, u pres centru SD Crvena zvezda da bi sumirali minulu sezonu i predstavili tim za nove superligaške izazove.

– Završli smo minulu superligašku trku na trećem mestu i izborili učešće u Kupu NBC federacije u oktobru u Minhenu, gde ćemo sigrno učestvovati i već smo preduzeli korake da rezervišemo smeštaj jer je u to vreme i čuveni“Oktober fest“- istakao je u uvodnoj reči Miroslav Macura predsednik kluba.-  Bodovni bolans, devet pobeda, mogao je da bude bolji, možda smo propustili priliku i za drugo mesto. Juniorska ekipa osvojila je četvrtu uzastopnu ekipnu titulu šampiona Srbije, Crvena zvezda je pobedila na turnirima u Apatinu i Banjaluci i bila druga u Skoplju. Bojan Kličarić je bio prvi a Nemanja Balać drugi na turniru u Prijedoru. Kličarić je proglašen za najboljeg junior SD Cvena zvezda u 2016. jer je prošle godine na Šampionatu sveta u istarskom Novigradu osvojio zlatnu medalju kao član juniorske reprezentacije Srbije a sa Igorom Kovačićem,  srebro u tandemima sa novim juniorskim svetskim rekordom od 192 čunja, dok  mu je u disciplini pojedinačno – sprint pripala svetska bronza!

Povezana vest:  Damir Mikec vicešampion sveta vazdušnim pištoljem

Macura je posebno istakao dobru atmosferu u klubu koja je doprinela i ovim sjajnim rezultatima:

– Naš moto je da je kolektiv ispred pojedinaca i da samo slogom i dobrim radom možemo do novih trofeja. Sa nama u novoj sezoni neće biti Marko Antić  koji prelazi u Novi Sad, gde studira i želimo mu mnogo uspeha i na fakultetu i na sportskom polju. Hvala mu i za sve što je dao Crvenoj zvezdi.

Marko Antić, koji je pre dve godine proglašen za najboljeg kadeta SD Crvena zvezda, je istakao:

–  Tri sezone koje sam proveo u Crvenoj zvezdi su mi bile i najuspešnije u karijeri i zahvaljujem se svima u klubu na podršci. Ovo je kolektiv prijatelja i sjajnih drugova i  siguran sam da ću se, kada završim studije, vratiti u Crvenu zvezdu. Sada sam se, teška srca,  odlučio na prelazak jer  mi je lakše da treniram u Novom Sadu, nema putovanja što iziskuje dodatno vreme …

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Borisavljeviću “dupla kruna” vojničkom puškom

Prvotimac crveno belih Jovan Kerečki, velika mecena kuglaškog sporta, vlasnik firme „Promostar“ iz Subotice, jedan od najiskusnijih u  redovima „crveno belih“ je, sa mnogo optimizma i vere u ovaj tim, najavio:

– Nagoveštene su značajne promene u sastavima nekih superligaških timova, neće biti više neprikosnovenih. Uveren sam da sa ovom mladom i poletnom ekipom i uz pozitivnu atmosferu koja krasi naš klub, možemo i do titule. Našim mladim igračima poruka da su na pragu državnih selekcija, juniorske, pa i seniorske i  da dobrim igrama u ekipi kakva je Crvena zvezda, mogu da otvore vrata i reprezentacija.

Povezana vest:  Nastavlja se srpska Superliga u američkom fudbalu

Miroslav Macura je uručio i zahvalnice za doprinos rezultatima i u radu kluba u prošloj sezoni: direktoru SD Crvena zvezda  Igoru Milojeviću, prijateljima kluba Milenku Škundriću, Jovanu Kerečkom, Pavelu Beški, veteranima Branku Jovanoviću i Momčilu Jovanoviću, svim prvotimcima i  brojnim saradnicima kluba.

U novoj sezoni Crvena zvezda će biti jača za iskusnog Gorana Bukvu (igrao 2006. za „crveno bele“) koji je došao iz kruševačkog Car Lazara i kadetskog reprezentativca ovog kluba Pavla Stojanovića, koji je prešao na studije u Beograd. Na spisku su i prvotimci koji su izneli teret superligaških mečeva u minuloj sezoni Bojan Kličarić, Nemanja Balać, Marko Vujović, Ivan Anđelković, Želislav Jakab, Jovan Kerečki, Ilija Kornjača, Miroslav Macura, Branko Jovanović…

Planirano je i tradicionalno učešće na Junaković kupu u Apatinu krajem avgusta  koji će biti poslednja proba pred start superligaške trke u septembru.