Međunarodni hokejaški „Beogradski turnir prijateljstva“ biće održan u ledenoj dvorani SC „Tašmajdan“ od 15. do 17. septembra 2017. godine, u okviru manifestacije „Dani Pekinga u Beogradu“.

Turnir u hokeju na ledu za igrače uzrasta do 15 godina okupiće četiri ekipe, među kojima dve selekcije Beograda, jednu iz kineske prestonice, kao i ekipu Steaue iz Bukurešta koja će predstavljati rumunski glavni grad. Prvobitno je planirano da na turniru učestvuje i ekipa Zagreba, ali selekcija glavnog grada Hrvatske ovog puta ipak nije bila u mogućnosti da dođe u Beograd.

Povezana vest:  BUDITE I VI DEO SVETSKOG PRVENSTVA U HOKEJU NA LEDU

Ovaj međunarodni turnir predstavlja deo manifestacije „Dani Pekinga u Beogradu“ koja se predstojećeg vikenda održava u glavnom gradu Srbije, a tim povodom svečanoj ceremoniji turnira u subotu od 16.30 časova, uoči početka utakmice između selekcija kineske i srpske prestonice, prisustvovaće gradonačelnici dva glavna grada, Čen Đining i Siniša Mali.

Takmičenje je organizovano na inicijativu rukovodstva Grada Pekinga, koje je u okviru manifestacije „Dani Pekinga u Beogradu“ posebno izrazila želju za odigravanjem turnira u hokeju na ledu izabrane selekcije kineske prestonice sa ekipama iz regiona, dok je organizaciju turnira pomogao Grad Beograd.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Amerikanke prve u kvalifikacijama

Turnir će se igrati po ligaškom sistemu (svako sa svakim), ukupno će biti odigrano šest utakmica u trajanju od tri puta po 15 minuta igre . Termini mečeva su:

Datum Početak Parovi
Petak, 15.9.2017. 15.00 Beograd 1 – Beograd 2
18.30 Peking – Bukurešt
Subota, 16.9.2017. 17.00 Beograd 1 – Peking
20.00 Beograd 2 – Bukurešt
Nedelja, 17.9.2017. 15.00 Bukurešt – Beograd 1
18.30 Peking – Beograd 2
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U18: Sjajni "Orlići" šokirali Holandiju

 

Turnir „Beogradski turnir prijateljstva“ predstavlja i početak nove hokejaške sezone u Srbiji, budući da je ledena dvorana SC „Tašmajdan“ od proteklog vikenda dobila led.

Obezbeđen je i direktan prenos svih utakmica turnira putem lajvstrima na adresi: http://www.sportuzivo.tv/v2/stream/index.php?channel=sportuzivo5.