Milica Babić nastavlja sa dobrim rezultatima u Univerzitetskoj ligi SAD (NKAA) u streljaštvu. Mlada srpska takmičarka je dala najveći doprinos pobedi tima Univerziteta Zapadna Virdžinija (Morgantaun) u trećem kolu, na gostovanju u Linkolnu, na turniru na kome su se takmičili i strelci domaće Nebraske. Zapadna Virdžinija, koja je prošle sezone osvojila petu šampionsku titulu za redom, je u tri kola zabeležila isto toliko trijumfa.

Babićeva je još jednom bila najuspešniji pojedinac takmičenja. Vazdušnom puškom (60 metaka) pogodila je visokih 597 krugova , što je bio najvredniji rezultat turnira u ovoj disciplini. Malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 20 metaka) „ubila“ je 586, za ukupan bilans od 1.183 kruga, jedan više od drugoplasiranog, klupskog kolege Dejvida Kendersa, koji je MK puškom jedini bio precizniji od Babićeve (588).

Povezana vest:  KUGLANJE, Preminuo Petar Kazi

Još jedna srpska takmičarka pojavila se na vatrenoj liniji strelišta u Linkolnu. Na Univerzitetu Nebraska studira Nina Radulović, koja je u trećem kolu „ubila“ 578 krugova MK puškom (šesti rezultat u ovoj disiplini), a vazdušnom 581. Sa ukupno 1.159 krugova zauzela je deseto mesto u konkurenciji 20 strelaca.

Zapadna Virdžinija je u krajnjem bilansu nadmašila Nebrasku sa 4.716:4.653 u krugovima. Za ukupan rezultat ekipe sabiraju se po četiri najbolja pojedinačna ostvarenja vazdušnom i MK puškom.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Posle dana pauze „orlovi" u subotu protiv Britanaca

Prema proseku rezultata u tri kola Babićeva je, sa 1.180,0 krugova (584 MK i 596 vazdušna puška), četvrta u konkurenciji nekoliko stotina studenata koji učestvuju u ligi (muškarci i devojke u jedinstvenoj kategoriji). Srpska takmičarka, šampionka NKAA vazdušnom puškom prošle sezone, najviše je pokazala pre dve nedelje, kada je „ubila“ 1.187 krugova (598 vazdušna, 589 MK puška), što je bio najvrednije ostvarenje drugog kola u celoj ligi. Drugi najbolji prosek u timu Zapadne Virdžinije ima olimpijska šamionka vazdušnom puškom Džini Trešer (1.178).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer treći put uzastopno osvojio Svetski kup

U zavisnosti od rasporeda na jednom turniru učestvuju dve, ali i više ekipa, pa se ekipna tabela lige ne pravi na osnovu pobeda, već prema proseku rezultata. Zapadna Virdžinija je u prvom kolu trijumfovala u nadmetanju pet ekipa, u drugom je, kao i u trećem, imala jednog rivala. Sa prosekom 4716,667 krugova nalazi se na drugom mestu u konkurenciji 30 timova. Nebraska (prosek 4642,0) drži 11. mesto. Vodi Hrišćanski univerzitet Teksasa iz Fort Vorta.