Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je današnje trke veleslaloma Svetskog kupa u Kranjskoj Gori kojom je došla do crvene majice namenjene vodećoj u ovoj disciplini.

Amerikanka je do 39. pobede u karijeri, a osme u sezoni došla u vremenu od minut, 47 sekundi i 40 stotinki. Ona je do trijumfa došla najviše zahvaljujući odličnoj prvoj vožnji posle koje je imala 86 stotinki bolje vreme od drugoplasirane Francukinje Tese Vorli. U drugoj vožnji imala je nekoliko grešaka i ostvarila je tek 21. vreme.

Povezana vest:  Streličarstvo, Dragan Svilanović predsednik Streličarskog saveza Srbije

Vorli je na drugom mestu zaostajala 31 stotinku, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja prvi put u karijeri našla Italijanka Sofija Gođa sa 91 stotinkom lošijim vremenom od Amerikanke.

Četvro mesto zauzela je Vendi Holdener iz Švajcarske, dok je Austrijanka Stefani Bruner završila na petom mestu.

Šifrin je posle današnje trke vodeća u poretku veleslaloma sa 385 bodova, 55 više od drugoplasirane Vorli, dok je Nemica Viktorija Rebenzburg, koja je danas bila 11, treća sa 322.

Povezana vest:  Crvena zvezda preko Partizana do novog finala Kupa Srbije

Amerikanka vodi i u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.181 boda, druga je Rebenzburg sa 534, dok je Vlhova treća sa 504.

Naredna trka Svetskog kupa voziće se sutra kada je na programu trka Slaloma takođe u Kranjskoj Gori.