SPORT INVALIDA
U SKUPŠTINI GRADA SVEČANO PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI SA INVALIDITETOM GRADA BEOGRADA ZA 2009.
Zorica i Draženko obeležili godinu
8DFE3965Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda juče je u Svečanoj sali Skupštine grada proglasio Zoricu Popadić i Draženka Mitrovića za najuspešnije sportiste sa invaliditetom grada Beograda u 2009. godini.
Zorica Popadić je priznanje zaslužila osvajanjem ekipne bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu u čemu joj je pomogla i njen trener Nada Cvetković, dok je Draženko Mitrović obeležio godinu osvajanjem zlatne medalje u bacanju diska hicem od 31,19 metara na Svetskom prvenstvu u indijskom Bangaloru, što je i novi svetski rekord. Zaslugu za Draženkov rezultat imaju i treneri Vlastimir Golubović i Jovan Đukić.
Na svečanosti su dodeljena i priznanja sportistima za sjajne rezultate na mnogobrojnim takmičenjima, kao i institucijama koje su doprinele unapređenju sporta osoba sa invaliditetom u godini na izmaku.
Među nagrađenim sportistima su: Dušan Sretenović, Vojislav Đurašić, Jovica Brkić i Miloš Grlica (atletika), Filip Graovac i Boris Malešević (plivanje), Stefan Đukelić i Dušan Veršić (biciklizam), Mirjana Ilić – Đuričin i Siniša Vidić (streljaštvo)Danijela Jovanović i Zoran Koljević (planinarstvo), Sanja Mitrović i Budimir     Malešić (stoni tenis) i Vladan Plasan (šah).
Institucije koje su pomogle u sport invalida su: Gradski sekretarijat za sport, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Ministarstvo rada i socijalne politike, JP Ada Ciganlija, Vojna akademija, Dom za odrasla i invalidna lica u Zemunu, Udruženje stanara Doma, Udruženje „Sve je moguće”, Asocijacija za promovisanje inkluzije, Sportski savez invalida Srbije, Sportski žurnal i Telekom Srbija.
Povezana vest:  NFL, vesti