zemun_dzet_skiSkuterima od Londona do Beograda u borbi protiv raka

 

Tim „Altimat rajd“ (Ultimate Ride), koji pokušava da skrene pažnju na problem malignih oboljenja i da prikupi novac za borbu protiv raka obaranjem svetskog rekorda u

dužini vožnje skuterima, doplovio je danas popodne Dunavom iz pravca Budimpešte u Beograd.

Od 1. avgusta, na putu od Londona do krajnjih odredišta u Sidneju u Australiji i Oklendu na Novom Zelandu, ekipa Džeremija Barfuta (Jeremy Burfoot) zaustavila se da prenoći u Beogradu, gde se na Zemunskom keju sastala sa predstavnicima Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Juniori spremni za Austijance

Kako je rečeno novinarima, predviđeno je da tim „Altimat rajd“ do novembra i kraja putovanja pređe rekordnih 32.000 kilometara vozeći tri skutera, a deo novca koji će prikupiti tokom svog putovanja od sponzora, trebalo bi da pripadne i NURDOR-u, u iznosu koji će naknadno biti određen.

Novozelandski pilot putničkih aviona Barfut upustio se u jedinstvenu pustolovinu nakon što je uspeo da pobedi bolest raka kože, zahvaljujući ranoj dijagnozi.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, HOKEJ, Kanada osvojila najsjajnije zlato

-Ovo je zahtevan poduhvat, baš kao što je i borba protiv raka ozbiljna i zahtevna stvar. Čitav svet posmatra naše putovanje tako da je ovo jedinstvena prilika da pošaljemo poruku o važnosti

zajedničke borbe protiv raka, rane prevencije i redovnih pregleda – rekao je Barfut.

U Barfutovom timu su hrvatski brodski tehničar Ivan Otulić, plivač Travis Donahju (Donoghue), ljubitelj ekstremnih sportova Džed (Jed) Martin i biznismen Mark Kol (Cole).

Ruta od Londona do Sidneja vodiće Barfuta i njegov tim kroz neke od najpopularnijih regiona sveta. Nakon što su 1. avgusta krenuli sa Temze, ušli su u Rajnu kod Roterdama i putovali kroz Holandiju I Nemačku, sve do Dunava, a onda preko Beča i Budimpešte do Beograda.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Odlični „orlovi" ipak nedovoljno jaki za Estoniju

Od Beograda, put vozače skutera dalje vodi do Crnog mora, a zatim Istanbula, pa Kipra i grčkih ostrva na Mediteranu. Zatim planiraju da prođu kroz Suecki kanal i duž zapadne obale Crvenog mora. Slede Indija, Šri Lanka, Tajland i Singapur, a zatim će preko Pacifika stići do Australije i Sidneja.