Olimpijski_tim_SrbijeMladi olimpijci otputovali za Singapur

 

 

Mladi olimpijci Srbije otputovali su juče, 09. avgusta, put Singapura, gde će od 14. do 26. avgusta učestvovati na prvim Olimpijskim igrama mladih. Na aerodromu su ih ispratili I poželeli im sreću njihovi roditelji, prijatelji, predstavnici saveza i klubova u kojima treniraju i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Markuš pobedio Inđića

-Želja nam je bila da među sportistima stvorimo osećaj da se ovo takmičenje razlikuje od evropskog ili svetskog prvenstva. Olimpijske igre su vrhunac i nešto posebno. Uspeli smo da organizujemo zajedničke pripreme za ceo tim. Boravili smo deset dana na Bledu i postigli da ovaj tim učinimo drugačijim. Želili smo da se osećaju posebnim i da im osećaj kako je biti deo olimpijskog tima, nikad ne izbledi. Žao mi je što sa njima danas nisu i sportisti koji su pomogli i koji su sparingovali na pripremama, jer i oni će biti zaslužni za svaki rezultat koji u Singapuru bude postignut – rekao je sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije i šef Misije za Singapur prof. Dr Branislav Jevtić.

Povezana vest:  Na Hipodromu sutra „Mediteran kup”

Ceremonija otvaranja Igara u Singapuru održaće se 14. avgusta, a prvog dana takmičenja, 15. avgusta na borilišta izlaze Doroteja Erić, teniserka i Stefan Šorak, plivač.