Kandidatkinje na prirpremama SomborKUGLANJE

Na prvoj prozivici selektora Mirka Čukvasa 13 igračica

 

Selektor ženske seniorske kuglaške reprezentacije Srbije Mirko Čukvas, održao je prve pripreme  u Somboru i Kljajićevu gde su reprezentativke trenirale na kuglani „Gagović sport“.

– U narednih godinu dana pred nama su dva velika takmičenja, u oktobru ove godine u Ricingu u Austriji pojedinačni seniorski šampionat sveta i u maju 2011. u Sarajevu ekipno svetsko prvenstvo – rekao je Mirko Čukvas. – Pokušaćemo da kroz ovakva okupljanja, stvorimo okosnicu reprezentacije i takmičarkama sam predstavio program i plan rada, kao i naše zajedničke ciljeve. Moram da kažem da sam veoma zadovoljan kako su protekle prve pripreme, u našem odnosu postoji visok nivo razumevanja i međusobnog uvažavanja, što je mislm dobra polazna osnova za uspešnu saradnju. Pozvao sam i dve veoma mlade takmičarke Milanu Pavlic i Maju Đukić, takva praksa biće i ubuduće, dobro je da i na ovaj način stiču iskustvo i uče…

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, NORDIJSKO TRČANJE (M), Norvežani kao kod kuće

Na priprema su bile Nevenka Joković, Livia Santo, Renata Vilov i Mima Bogdanović („Pionir“ Subotica), Marija Gajin i Jelena Petrović („SPC Vojvodina“ Novi Sad), Zorica Barać i Nataša Savić (ŽKK „Apatin“), Ksenija Milosav i Marijana Čisar („Kristal“ Zrenjanin), Isidora Šibul („Vojvodina“ Bačko Gradište), Milana Pavlic (ŽKK „Polet“ Sombor) i Maja Đukić („Radnički“ Novi Sad).

– Uradili smo i nekoliko testova – dodao je Mirko Čukvas. – Na testu fizičke izdržljivosti najbolje su se pokazale Renata Vilov, Livia Santo, Marija Gajin i Nataša Savić, u igri na pozicije Nevenka Joković, Renata Vilov, Zorica Barać i Milica Pavlic, a u igri na rezultat Renata Vilov, Nataša Savić i Zorica Barać.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Tri odličja Tijani Krsmanović