Srpskim kuglašima i kuglašicama pripala su pet (od šest) pehara namenjenih najboljima po kategorijama posle prvog dana prijateljskog meča kuglaških reprezentacija Rumunije i Srbije u Trgu Murešu.
Predsednica Kuglaškog saveza Rumunija Maria Popesku i predsednik KSS Uroš Dragojlović uručili su trofeje na svečanoj večeri a zvanične rezultate saopštio je internacionalni arbitar iz Rumunije, koji je sudio meč, Dumitru Bese.
Pehar za najboljeg seniora pripao je srpskom reprezentativcu Milanu Jovetiću za sjajan rezulat od 632 čunja. Najbolja seniorka je reprezentativka Srbije Marijana Oros sa 596 čunjeva.
Najuspešnija juniorka je članica reprezentacije Rumunije Visan sa 563 čunja, dok je pehar za najboljeg juniora visoko podigao Adrian Lončarević iz čete selektora Vojka Pavlovića sa 598 čunjeva.
Najbolji kadet bio je srpski mladi as Vuk Boškov sa 604 čunja, što je najbolji rezultat uopšte u konkurenciji mladih kuglaša. Kadetkinja Vladana Obrenić dobila je pehar za rezultat od 536 čunjeva, koliko je imala i rumunska kadetkinja Budoi ali slabije „čišćenje“.
– Bez obzira što su skoro svi pehari otišli kuglašima iz Srbije, čestitam i rumunskim reprezentativkama i reprezentativcima na borbenosti i očekujem da će na Šampionatu sveta kroz mesec dana u Klužu igrati bolje i umešati se, nadam se, i u borbu za trofeje – rekla je predsednica KS Rumunije Maria Popesci.
Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije, se još jednom zahvalio na gostoprimstvu i poželeo reprezentativcima, članovima stručnih štabova i sportskim radnicima KS Rumunije mnogo uspeha na šampionatima u Klužu – i rezultatskom i u organizacionom pogledu.
Srpske reprezentacije su u prijateljskim utakmicama prvog dana sa Rumunijom u Trgu Murešu zabeležile sve četiri pobede a oboren je i rekord kuglane!
Seniori su slavili sa 7:1 u poenima igrača i sa 230 čunjeva razlike, seniorke su pobedile sa 6:2, oborile ekipni rekord kuglane (3.444 čunja) i trijumfovale sa 104 čunja razlike, juniori su trijumfovali sa 34, a juniorke sa 24 čunja razlike.

Povezana vest:  Kuglaši Srbije obezbedili najmanje bronzu na SP