Srpski strelci su se okitili novom srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Fort Beningu. Tandem Zorana Arunović i Damir Mikec osvojio je drugo mesto u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem. To je treća medalja za naš tim u Fort Beningu.  Prethodne dve, takođe srebrne, izborila je Zorana Arunović, vazdušnim i malokalibarskim sportskim pištoljem.

Na prethodnom SK, u Čangvonu Mikec i Arunovićeva su stigli do bronze.

Povezana vest:  ŠAH, Azerbejdžan i Ukrajina evropski prvaci u šahu

U finalu u Fort Beningu gađao je i drugi srpski par Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić i zauzeo peto mesto.

Arunovićeva i Mikec su u finale (među 5 najboljih) ušli kao prvi u kvalifikacijama sa 772 kruga. Tim Srbija 2 je do finala došao kao peti sa 766 krugova, koliko su zabeležile i dve ekipe Vijetnama. Bobana Momčilović Veličković i Dimitrije Grgić su petoplasirani prošli dalje zbog većeg broja „hitova“ (unutrašnjih centara), a Vijetnamci su ostali pred vratima finala na šestom i sedmom mestu.

Povezana vest:  Juniori drugi puškom na „Olimpijskim nadama“ u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog rekorda, srebrne medalje za Katarinu Biserčić i Marka Živića, bronza Igoru Čotri!

Zlato je osvojio iskusni par iskusnih španskih takmičara Sonja Franke/Pablo Karera, dok je treći bio sastav Grčke, u kome je uz Anu Korakaki, jednog od najboljih strelaca današnjice, gađao njen brat Dionisos Korakakis. Četvrta pozicija pripala je timu SAD

Vazdušni pištolj, miks: 1. Španija (Sonja Franke/Pablo Karera) 479,0, 2. Srbija 1 (Zorana Arunović/Damir Mikec) 477,5, 3. Grčka (Ana Korakaki/Dionisios Korakakis) 416,7, 4. SAD 1 (Aleksis Lagan/Nikolaus Mourer) 372,8, 5. Srbija 2 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) 332,0. Kvalifikacije: 1. Srbija 1 772, 2. Španija 769, 3. SAD 768… 5. Srbija 2 766… Ukupno 22 para. Za finale (među pet najboljih)766 krugova (26 centara).

Povezana vest:  U Olimpijskoj kući sastanci sa predstavnicima sportskih saveza