Ono što je pre samo dve godine bilo nezamislivo za sve ragbiste u Srbiji danas se ostvaruje. Posle prvog profesionalnog trenera i tri profesionalna igrača u klubu, od septembra će ragbisti Zvezde dobiti veliko ime na poziciji trener

Fil Ekonomidis dolazi iz Australije gde je najveći trenerski uspeh ostvario kada je 1997. proglašen za trenera godine u Australijskoj ragbi ligi (ARL). Uspeh je još veći ako znamo da je u konkurenciji za ovu nagradu imao neke od legendi svetskog ragbija – Bob Fulton, Tomi Raudonikis, Vejn Pirs, Fil Guld i čovek dobro poznat srpskoj ragbi liga sceni Brajan Smit. Svi oni ostali su iza novog trenera crveno-belih.

Povezana vest:  BADMINTON, BALKANSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA, Bronzana medalja za Petrovića

Fil je ovu nagradu osvojio tako što je ostvario veliki uspeh sa Gold Coast Chargers-ima i u veoma ograničenim uslovima ih odveo u play-off ARL-a. Da sve bude još zanimljivije 1997. je istorijska sezona za ragbi ligu u Australiji jer su zbog određenih neslaganja te godine održana dva paralelna šampionata, pa je naredne godine formirano jedinstveno takmičenje koje je i dan danas najelitnije na svetu – NRL.

Povezana vest:  RAKETNO MODELARSTVO, Novi raketaški državni prvaci

U septembru počinje jesenji deo sezone kada ćemo se boriti za trofeje u Prvenstvu Srbije i Balkan Super Ligi, a uvereni smo da Fil zna formulu za uspehe koji će biti i mnogo veći.