Veliki broj dece i ljubitelja šaha svih generacija u nedelju su odigrali „Simultanku na otvorenom“ koja se u srcu Beograda tradicionalno održava od 1990. godine.  Na Trgu Nikole Pašića, na Kalemegdanu, u Tašmajdanskom parku i u Hajd parku par stotina mališana odmerilo je snage sa istaknutim beogradskim šahistima koje su predvodili velemajstori Alisa Marić, Irina Čoluškina, Aleksandra Dimitrijević, Boško Abramović  i Miroslav Tošić. Borbe na 64 polja pratili su i prolaznici, kao i brojni turisti.

Povezana vest:  Određena reprezentacija za Evropsko prvenstvo, juniori na pripremama u Smederevu

U sklopu manifestacije „Simultanka na otvorenom“ u Hajd parku na Savskom vencu, počeo je Bulevar šaha, koji drugu godinu zaredom organizuje Opština Savski venac. Ono što je novina, Bulevar šaha će ove godine obići gotovo svaki park na Savskom vencu, jer će se manifestacija svakog narednog vikenda održavati na drugoj lokaciji. Manifestacija je otvorena za sve ljubitelje ove drevne igre bez obzira na starosnu dob, a za sve učesnike biće obezbeđena šahovska oprema. Programom su predviđeni turniri i simultanke, kao i slobodno igranje šaha.

Povezana vest:  Marko Vukićević doneo Srbiji zlato u Sloveniji!

Zainteresovani za takmičarski deo mogu se prijaviti na broj telefona 011/2061-800, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30. Za najuspešnije i učesnike sa najbrojnijim učešćem na takmičenjima biće obezbeđene i prigodne nagrade.

Održavanje „Simultanke na otvorenom“ omogućili su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Beogradski sajam, JKP Gradska čistoća i GP Rad.