padobranstvo56. padobransko prvenstvo Srbije u klasičnim disciplinama
Od 13. do 15. avgusta 2010.godine, na sportskom aerodromu Bikovo kod Subotice, održava se 56. padobransko prvenstvo Srbije u klasičnim disciplinama.  Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i Aero klub ”Ivan Sarić” iz Subotice. Otvaranje prvenstva je prvog takmičarskog dana sa početkom u 11 časova.
Takmičenje će se održati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a padobranci će skokove izvoditi iz aviona CESNA-182  i AN-2, sa visine od 1000. i 2000. metara,. Discipline u kojima će takmičari pokazati svoje umeće su: skok na cilj i figurativni skokovi.
Pored državnog prvenstva, biće proglašeni i pobednici za Otvoreno međunarodno prvenstvo Srbije, a u disciplini skok na cilj i najbolji padobranci  za takmičarsko kolo Panonske lige.
U disciplini skok na cilj, titulu najboljeg braniće Korać Radoslav iz aero kluba ’’Fenix’’, nosilac titule za najboljeg sportistu u padobranstvu 2008. i 2009. godine. Prošlogodišnja pobednica u ženskoj konkurenciji i najbolja sportistkinja u padobranstvu za 2009.godinu, bila je Đurić Radmila, a iza nje našle su se Simić Svetlana i Mićić Svetlana. Ekipno titulu prvaka  osvojile su ’’Nebeske vidre’’, ekipa ’’Paraćin 1’’ bila je druga, a ekipa  ’’Paraćin 2’’ treća. Učestvovalo je 28 takmičara.
Povezana vest:  Predsednik i generalni sekretar OKS u poseti gradonačelniku Niša