dvojacOI MLADI, SINGAPUR

 

Dvojac u polufinalu

 

Prvog dana veslačkih takmičenja u Singapuru Srbija je dobila jedan čamac u polufinalu Olimpijskih igara mladih.

Vuk Matović i Nikola Simović, 17-godišnji veslači beogradskog Partizana u veoma jakoj, i brzoj prvoj kvalifikacionoj trci izborili su treće mesto sa 3:10,54 minuta (na Olimpijskim igrama mladih staza je duga 1.000 m, a ne uobičajenih 2.000) i plasirali se u polufinale. Ispred njih bili su samo svetski prvaci Grci (3:08,28) i četvrtoplasirani sa prošlonedeljnog svetskog šampionata Slovenci (3:09,28), iza Turci i Indijci, a sporiji od naših reprezentativaca su bili i svi učesnici druge i treće kvalifikacione trke.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Danas počinje borba za Svetski kup

Matović i Stjepović, koji zbog poverde ruke na Svetskom prvenstvu još ima terapije, ispunili su današnji cilj.

– Zaostali smo samo sekund i po iza svetskih prvaka, iako baš i nismo dobro dehnički odveslali. Videli smo da u finišu ne možemo da preteknemo Slovence pa se nismo ni trudili – rekao je Vuk Matović.

– Skratili smo zaveslaje pa smo se malo teturali, ali i tako postigli smo odličan rezultat. Sutra imamo dan pauze, odnosno trening, a prekosutra je polufinale – nadovezao se Nikola Stjepović koji je pod stalnom paskom masera naše olimpijske misije Dragana Ilića.

Povezana vest:  Jelena Ankudinova svetska veteranska prvakinja u šahu

I Aleksandar Ivković, trener našeg dvojca, klupski i reprezentativni, bio je zadovoljan:

– Odradili su dobar posao u najjačoj grupi i tako pokazali da je peh na Svetskom prvenstvu zaista samo bio peh. Rezultati prve tri posade su sjajni, posebno rezultat svetskih šampiona Grka. Izboreno je polufinale, idemo stepenicu po stepenicu…

Nažalost Jovana Arsić u skifu nije uspela da pokaže koliko zaista vredi, pa će sutra veslati u repesažu.

Povezana vest:  Veprovi prizemljili Zmajeve

– Jovana je imala peh da joj pukne guma na veslu pa je postigla plasman ispod očekivanja. Naravno, nije mogla da izbori neko od prva dva mesta, ali ipak nije trebalo ni da se bori i izgubi od predstavnice Singapura – rekao je trener Ivković.

Arsićeva je u svojoj grupi bila peta sa 4:04,97 minuta i to je bio 20. rezultat od ukupno 23 takmičarke.