Sorak u vodjstvu staza 3OI MLADI
Prvi takmičarski dan u Singapuru
Prvi dan takmičenja u Singapuru obeležila je mešovita štafeta 4×100 slobodnim stilom, u sastavu Stjepanović, Joksimović, Simonović, Šorak koja je sa rezultatom 3.41,15 zauzela deseto mesto u konkurenciji štafeta 18 nacionalnih olimpijskih komiteta.
-Ovo je svakako prva štafeta Srbije na Olimpijskim igrama, iako u izmenjenim propozicijama – dva dečaka i dve devojčice, ostaće zapisano da smo učestvovali i pobedili neke mnogo uspešnije plivačke nacije i zauzeli, može se reći istorijsko deseto mesto – rekao je po završetku trke Branislav Jevtić, šef misije Olimpijskog tima Srbije.
Prvog takmičarskog dana u Singapuru dvojac bez kormilara Nikola Simović i Vuk Matović plasirali su se u polufinale. U svojoj kvalifikacionoj grupi Nikola i Vuk bili su treći, iza Grka, svetskih prvaka i dvojca Slovenije koji je bio 6 na Svetskom prvenstvu. Jovana Arsić se izborila za repesaž u svojoj veslačkoj disciplini, skifu.
Snezana Samardzic Markovic, Djordje Visacki i Vlade DivacStefan Šorak je bio trinaesti u plivačkoj diciplini 400 metara slobodnim stilom (4:03,37).
Doroteja Erić, nažalost je izgubila meč prvog kola od Tunižanke Žaber Ons sa 2:0 u setovima. Teniserka Tunisa trenutno je 14 teniserka na JWR, dok se Doroteja nalazi na 34 mestu.
Našim sportistima danas su sa tribina pružali podršku Vlade Divac, predsednik OKS, Đorđe Višacki, generalni sekretar i ministarka Omladine i sporta Republike Srbije Snežana Samardžić Marković.
Povezana vest:  Afera o problemu rasizma u novozelandskom ragbiju